• Son Güncelleme : 24.11.2014 16:49
  • Haber Giriş : 19.11.2014 16:12
  • Etkinlik : 20.11.2014

Türkiye’De Kadınlar Erkek Egemen Bakış Açısının Kontrolündedir

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, Türkiye’de kadınların erkek egemen bakış açısının kontrolünde bulunduğunu belirtti ve ülkemizde kadın sorununun aslında bir demokrasi sorunu olduğunu söyledi.

Tuskan bu görüşünü 18 Kasım 2014 Salı günü saat 10.20’de KANALTÜRK Televizyonunda yayınlanan Jülide Ateş’in sunduğu HABER MASASI programında dile getirdi. Programa, Başkent Kadın Platformu Başkan Yardımcısı Berrin Sönmez de konuk olarak katıldı.

Programda, kocası 10 yıl önce ölen bir kadının kocası ve babasından farklı bir soyad almak istemesinin Yargıtay’ca uygun bulunmaması, toplumun kadına bakış açısı, 4+4+4 kesintili eğitim sisteminin genç kızların aleyhine işlemesi, kadınların ekonomik olarak güçsüzlüğü ve karar mekanizmalarında yer alamaması konuları ele alındı.