• Son Güncelleme : 18.11.2014 11:25
  • Haber Giriş : 13.11.2014 19:36
  • Etkinlik : 12.11.2014

Kadın Konusunda Duyarlı Bir Devlet Politikası Yok

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, kadın cinayetlerinin artarak devam ettiğini ve bu alanda etkin bir önlem alınmadığını söyledi. Tuskan bu görüşlerini, 12 Kasım 2014 Çarşamba günü saat 20.30’da Kanal B Televizyonunda yayınlanan ANA HABER bülteninde dile getirdi.

2013 yılında 237 kadının cinayete kurban gittiğini, 2014 ylının on ayında bu sayının 255’e ulaştığını belirten Aydeniz Alisbah Tuskan, bu kadınların eşlerinden, eski kocalarından ya da sevgililerinden gördükleri şiddet yüzünden hayatlarını kaybettiklerini bildirdi. Tehlike altında kalan kadınların koruma isteklerinin bile devlet tarafından yeterince karşılanamadığına vurgu yapan Tuskan, Türkiye’de kadın her ihtiyacı eşi tarafından karşılanan biri olarak görüldüğünü, okuldan alınan kız çocuklarının sayısının giderek arttığını, oysa eğitimin çok önemli olduğunu, ayrıca çıkarılan yasaların alt yapısının hazırlanması ve mutlaka uygulanması gerektiğini söyledi.