• Son Güncelleme : 12.11.2014 21:11
  • Haber Giriş : 10.11.2014 18:17
  • Etkinlik : 07.11.2014

Velayet Hakkı Eşittir!

İstanbul Barosu Çocuk Haklarından Sorumlu Sayman Yönetim Kurulu Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, 7 Kasım 2014 Cuma günü saat 19.30’da Kanal D’de yayınlanan programa katıldı.

Tuskan, “4 Nisanda Zekeriyaköy ’de komşu havuzda boğularak ölen Pamir’in yalnız annesi için savcı tarafından hazırlanan iddianamede taksirle ölüme neden olmak suçundan 6 yıla kadar hapis istemi Medeni Kanun Hükümlerine uymamaktadır.  Çünkü Medeni Kanun 185’e göre eşler çocukların bakımına, eğitimine ve gözetimine beraber özen göstermekle yükümlüdür. Aile Hukukunda velayet ortaktır. Çocuk Koruma Kanununda 4. Madde Çocuğun Temel Hakları yaşama,  gelişme, koruma ve katılmadır. Ayrıca koruyucu ve destekleyici tedbirler vardır. Anne ile birlikte babanın da sorumluluğu söz konusudur. TCK 22.maddeye göre aile bu durumda direk mağdur olduğu için iddianame de düzenlenmeyebilirdi.“ dedi.