• Son Güncelleme : 12.11.2014 21:11
  • Haber Giriş : 07.11.2014 19:04
  • Etkinlik : 06.11.2014

Aile Hukukundan Doğan Yükümlülük Ve Sorumluluk Ortaktır

İstanbul Barosu Çocuk Haklarından Sorumlu Sayman Yönetim Kurulu Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, 6 Kasım 2014 Perşembe günü saat 17.30’da NTV’de yayınlanan programa katıldı.

Tuskan, “4 Nisanda Zekeriyaköy ’de komşu havuzda boğularak ölen Pamir’in yalnız annesi için savcı tarafından hazırlanan iddianamede taksirle ölüme neden olmak suçundan 6 yıla kadar hapis istemi Medeni Kanun Hükümlerine uymamaktadır. Aile Hukukunda velayet ortaktır. Çocuk Koruma Kanununda 4. Madde Çocuğun Temel Hakları yaşama,  gelişme, koruma ve katılmadır. Ayrıca koruyucu ve destekleyici tedbirler vardır.

Devletten Bakım ve Koruma için bütün tedbirleri alan, TCK 22.Maddenin 6.fıkrası gereği Taksirli hareket sonucu neden olunan netice münhasıran failin ailevi durumu bakımından artık bir cezanın hükmedilmesini gereksiz kılacak derecede mağdur olmasına yol açmışsa ceza verilmez. Ceza yarıdan altıda bire kadar indirilebilir. “ dedi.