• Son Güncelleme : 05.11.2014 19:46
  • Haber Giriş : 30.10.2014 17:12
  • Etkinlik : 26.10.2014

Validebağ’Da Sorun İbadet Değil, Ranttır

İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Validebağ direnişine destek verdi. Kocasakal, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Prof. Dr. Serap Keskin Kiziroğlu, Av. Cengiz Yaka ve Av. Hasan Kılıç’la birlikte Validebağ direnişini sürdüren vatandaşları ziyaret etti. Olay yerinde inceleme yapmak isteyen Baro yöneticileri polisin direnişiyle karşılaştı.

Burada konuşan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, çevrede 26 adet, buraya yakın 4 tane cami varken, özellikle böyle bir yeşil alanın tekrar ibadet alanına dönüştürülmesini istemenin ibadethane, yada inançla bir ilgisi olduğunu düşünmediğini, burada bir rant meselesi olduğunun çok net görüldüğünü söyledi.

Diyanet İşleri Başkanının ‘ibadet sevgisiyle tabiat sevgisi karşı karşıya gelecek’ sözünü çok doğru bulduğunu belirten Kocasakal, “İbadethaneler bir toplum için önemli ve gerekli şeylerdir. Ama yeşili ve doğayı korumak da bir tür ibadettir” dedi.