• Son Güncelleme : 30.10.2014 17:52
  • Haber Giriş : 30.10.2014 17:11
  • Etkinlik : 27.10.2014

İşgüvenliği Sorununda Temel Neden Vahşi Kapitalizm Düşüncesine Sahip Olmaktır

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 27 Ekim 2014 Pazartesi günü Saat 14.00’da Ulusal Kanal’da yayınlanan PÜF NOKTASI adlı programda, Türkiye’de son günlerde yaşanan iş güvenliği sorunlarına ilişkin değerlendirmeler yaptı.

İş güvenliği sorununu çağdaş ülkeler nasıl çözmüşse, bunların örnek alınması gerektiğini belirten Özbek, kanunlarımıza konulan hükümlerin uygulanmadığını ve devletin yeterli denetimi yapmadığını söyledi. Ülkemizdeki iş güvenliği sorununda temele nedenin vahşi kapitalizm düşüncesinden kaynaklandığını dile getiren Özbek, ‘Sömürüyü azami yapma, çalışana, emeğe asgarisini verme anlayışı, Türkiye’de maalesef hâkim bir anlayış haline gelmiştir” dedi.

Özbek programda, İstanbul Barsu seçimleri, 17-25 Aralık soruşturmalarında takipsizlik kararı verilmesi ve HSYK seçimleri hakkında da değerlendirmelerde bulundu.