• Son Güncelleme : 30.10.2014 17:46
  • Haber Giriş : 30.10.2014 15:58
  • Etkinlik : 30.10.2014

Ayrılıklar Yerine Ortak Payda Ön Plana Çıkarılmalıdır

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 27 Ekim 2014 Pazartesi günü saat 17.00’da Halk Tv tarafından Beşiktaş Cem Evi’nden yapılan canlı yayında yaptığı konuşmada, yurttaşlarımızın eşit vatandaş olmalarının, inanç aidiyetleri ve kültürel aidiyetlerinden daha önemli olduğunu söyledi.

Özbek, eşit vatandaşların inançlarını da kültürlerini de hiçbir baskıya, hiçbir yönlendirmeye maruz kalmadan yaşayabilmelerinin sağlanması gerektiğini, bunu devletin eşit bir paydada kollayıcı, koruyucu, himaye edici bir anlayışla yerine getirmesinin beklendiğini bildirdi. Özbek, “Madımak, Çorum, Kahramanmaraş olaylarının bir daha yaşanmamasını istiyorsak, yurttaşlarımızın bir mezhep kavgası içersine girmemesini istiyorsan, ayrılıkların ortaya çıkarılması yerine ortak paydaların ön plana çıkarılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.