• Son Güncelleme : 28.10.2014 10:35
  • Haber Giriş : 27.10.2014 15:40
  • Etkinlik : 24.10.2014

İstanbul Barosu Meslek Örgütleri İçin Bir Modeldir

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 24 Ekim 2014 Cuma günü saat 14.00’da Ulusal Kanal’da yayınlanan HABER MERKEZİ programında, İstanbul Barosu Genel Kurulu sonuçları, iş güvenliği sorunları ve yaşanan facialar ile Suriye’nin Ayn el Arap kenti civarında yaşanan trajik olaylar konusunda değerlendirmeler yaptı.

İstanbul Barosunu yöneten grubun son üç seçimde oylarını artırarak seçim kazandığını belirten Özbek, bunun bir sırrının olmadığını, meslek örgütünün tabanından kopmadan, örgütün çıkarlarıyla ülkenin çıkarları sentezlendiğinde ve bu bir yön tayini edici olarak kabul edildiğinde başarının kendiliğinden geldiğini vurguladı. Özbek, Genel Kurul’da avukatların ülkenin bölünmez bütünlüğüne, Cumhuriyetin temel değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıktıklarını oylarıyla gösterdiklerini, bu haliyle de İstanbul Barosunun meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, hatta siyasal partiler için bir model oluşturduğunu söyledi.