• Son Güncelleme : 24.09.2018 08:05
  • Haber Giriş : 18.09.2018 17:27
  • Etkinlik : 07.09.2018

Kadına Şiddetin Önlenmesi Zihniyet Devriminden Geçer

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, alınan bütün önlemlere rağmen kadına şiddetini durmadığını, Ağustos ayında 41 kadının saldırıya uğrayarak yaşamını yitirdiğini söyledi.

Tuskan bu tespitini, 7 Eylül 2018 Cuma günü Kanal B televizyonunda yayınlanan SÖZ İSTANBULDA programında dile getirdi.

Aydeniz Alisbah Tuskan,  kadına şiddet konusu ve bu çerçevede ele alınan önlemlerin değerlendirdiği röportajın başında şu değerlendirmeyi yaptı: “Kadına şiddet durdurulamıyor. Ağustos ayında yine 41 kadın saldırıya uğrayıp yaşamını yitirdi. Bu şiddet olayının bugüne kadar alınan önlemlerle bitirilmesinin mümkün olmadığını görüyoruz. Artık bu bir polisiye vaka olmaktan çıktı. Bir zihniyet sorunu haline geldi. Biz yıllardır bu görüşü savunuyoruz. Kadına bakış açısının değişmesi, kadın erkek eşitliğinin sağlanması yasalara ek olarak ancak eğitimle mümkün olabilir. En iyi yasaları da yapsanız o yasanın alt yapısı yoksa uygulamada sorunlar yaşarsınız. Örneğin kadın sığınma evlerinin açılmasına ilişkin yasada hüküm var, ancak alt yapısı olmayan sığınma evleri sorunun çözümüne bir nebze katkı sağlayabiliyor”.

Videoyu İzlemek için tıklayınız.