• Son Güncelleme : 12.09.2018 16:16
  • Haber Giriş : 12.09.2018 13:55
  • Etkinlik : 10.09.2018

Staj Eğitim Merkezinde Yeni Eğitim Dönemi Başladı

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi Yeni Eğitim Dönemi açılışı, 10 Eylül 2018 Pazartesi günü Saat 13.30’da İstanbul Barosu Merkez Bina Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

SEM Yürütme Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu, günde 4 saat, haftada 5 gün ve 3 hafta sürecek toplam 60 saatlik eğitim programı hakkında bilgi verdi. Naipoğlu ayrıca, staj boyunca stajyerlerin uyması gereken kurallar ile stajyerin hak ve yükümlülükleri hakkında uyarılarda bulundu.

Eğitim döneminin ilk dersini veren İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Necmi Şimşek, ülkemizin ve yargının içinde bulunduğu durum ve genç avukatlara düşen görevler üzerinde durdu.

Yurdumuz çok önemli bir süreçten geçtiğini belirten Şimşek şunları söyledi: “ İki yıl önce yapılan hain darbe teşebbüsü ile yargıdaki hâkim mevcudunun %30’undan fazlasını bir anda kaybettik. Böyle bir iklimde bu ülkeyi bu noktalara getiren etmenlerin neler olduğunu, kimlerin sebebiyet verdiğini bilmemiz gerekiyor. Bu noktada hepimize düşen çok önemli görevler var. Ülkenin koşullarını iyi bilmemiz lazım. Bunu yapmadan bundan sonra karşılaşacağımız sorunları aşmakta güçlük çekeriz.

Türkiye’de öteden beri savunmanlık mesleğine karşı,  özellikle İstanbul Barosu Üyesi avukatlara karşı bugünkü yargılamalarda olduğu gibi çok aşağılayıcı bir kampanya yürütülüyor.  Özellikle OHAL rejiminde bazı kararnamelerle savunma yapmanın ötesinde hiçbir amacı olmayan avukatların,  savunma görevlerine engel olmak adına meslektaşlarımızı salondan zorla çıkartarak savunmayı zora sokmak gibi bir amaçları var. Bu ülkede avukatlık yapmak çok ciddi anlamda bazı güçlükleri göğüsleyerek aşmakla mümkün olabiliyor. Ergenekon Davası denilen kepazeliklerin yaşandığı ülkemizde şimdi hepsi tutuklu ve mahkûm olan hâkim ve savcıların egemen olduğu o yargılamalarda bunlarla mücadele eden İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin sanık olarak yargılandığı bir ülkede avukatlık yapacaksınız. Bu mücadelede hepimize düşen görevler var ve bu mücadeleyi kazanmak zorundayız”.

SEM Yürütme Kurulu Başkanı Av. Seyit Usta da konuşmasında genç meslektaşlarına öneri ve tavsiyelerde bulundu. Usta ayrıca, şu görüşlerin altını çizdi: “Bir hukukçu nedir, avukat nedir, nasıl olmalıdır? Çok önemeli bir meslek seçtiniz. Sizi kutluyorum. Tarih boyunca avukatlık en önemli mesleklerin başında gelmektedir. İnsanlar hekimlere canını teslim eder, avukatlara ise hem canını hem malını teslim eder. Böylece büyük bir sorumluluk altına giriyoruz. Böyle bir mesleği anlamına uygun olarak yerine getirmek için de iyi bir hukukçu olmak gerekiyor”.

Konuşmaların tamamlanmasından sonra derslere devam için Staj Eğitim Merkezine geçildi.