• Son Güncelleme : 10.09.2018 16:28
  • Haber Giriş : 10.09.2018 15:49
  • Etkinlik : 09.09.2018

Sem Eğitmenlerine Plaket Verildi

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi eğitmenleri, 09 Eylül 2018 Pazar günü Baronun sosyal tesisi Barobahçede kahvaltıda biri araya geldiler.

Burada konuşan İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, genç meslektaşların yetiştirilmesinde gösterilen fedakârlığın her türlü takdirin üzerinde olduğunu söyledi.

Staj Eğitim Merkezi eğitmenlerine hitap eden Durakoğlu şunları söyledi: “Çok özverili bir iş yaptığınızın farkında olduğumuzu bilmenizi istiyorum. İstanbul Barosu yönetimi sizin bu katkınızı büyük bir onurla taşımaktadır. Dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığı kadar büyük bir özveriyle inanılmaz sayılara ulaşan stajyerleri adliyelere yetiştirmek gibi bir görevle karşı karşıyayız. Bir süre sonra yapacağımız Genel Kurula beş bin avukat katarak katılacağız. Önemli olan nokta İstanbul Barosunun bunu başarabiliyor olması. Bu başarılar özü itibariyle size aittir. Bir el verme mesleğinin böylesine ayakta tutulabilmesi, genç meslektaşlarımızın o ölçüde yetiştirilebilmesinin ifade ettiği fedakârlık her türlü takdirin üzerindedir. Sadece avukatlıkla ilgili değil, avukat olarak ifade ettiğimiz bir mücadelenin aslında bir demokrasi mücadelesi, bir hak mücadelesi olduğu düşünülürse bu, en az mesleğimiz kadar Türkiye’deki hukuk anlayışına, demokrasi mücadelesine de tekabül etmektedir. Biz size şimdi birer plaket vereceğiz ama, içtenlikle söylüyorum, aslında siz İstanbul Barosu için bir ödülsünüz”.

Sunumunu Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu’nun yaptığı toplantıda konuşan SEM Yürütme Kurul Başkanı Av. Seyit Usta, geçen yıl bazı sözler verdiğini, bunları yönetime aksettirdiklerini ve bunların büyük bir bölümünün gerçekleştiğini söyledi. Bu gerçekleşen taleplerin başında yeni bir bina ihtiyacının karşılanması olduğunu belirten Usta, yeni binada rahat bir çalışma ortamına kavuştuklarını bildirdi. Usta, geçmiş dönemlerde sık sık alınan şikâyetlerin de eğitmenlerin çalışmaları sayesinde giderek azaldığını sözlerine ekledi.

Daha sonra İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezinde görev yapan 203 eğitmene Başkan Av. Mehmet Durakoğlu tarafından plaketleri verildi.