• Son Güncelleme : 08.08.2018 09:05

Bir Örnek
SACCO&VANZETTİ
ANA TEMALI TOPLANTI YAPILDI

İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Tarafından ‘TARİHDE HAKSIZ YARGILAMALARIN GÖLGESİNDE SAVUNMA  Bir Örnek:  SACCO&VANZETTİ' yargılaması ana temalı toplantı İstanbul Barosu Kanlıca Baro Bahçe Tesislerinde 28 Temmuz 2018 cumartesi  günü  saat 14:00 de yapıldı.

İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Kordünötörü Ece Basmacı Karalar  tarafından sunumu yapılan toplantının açılış konuşmasını İstanbul Barosu Başkanı  Av. Mehmet Durakoğlu  yaptı.

İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Başkanı ve  TBB Delegesi Av. A. Metin Uracin ve İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Üyesi Stj. Av. Sümeyra Çavuşoğlu  tarafından başkanlığı yapılan toplantıda, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Filiz Saraç’ın yaptığı konuşmanın ardından, İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Üyesi Av. Emre Koçyiğit Sacco & Vanzetti yargılamasını, Av. Ayşen Özlem Jeanne d’Ark  Trial 1429, İstanbul Barosu Meclisi E. Başkan Yardımcısı, TBB Delegesi Av. Nizar Özkaya Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Yargılamasını, Türkiye Barolar Birliği Delegesi Av. Ali Rıza Dizdar Balyoz, Ergenekon, Çarşı, 12 Eylül Yargılamaları ve Güncel Yargılamalarını, Av. Uğur Poyraz, KHK’lar, Mahkeme Kararı olmaksızın yapılacak idari tasarruflar konusunu, Denetleme Kurullarının Genişleyen Yetkilerini, İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Üyesi  Stj. Av. Melissa Sukes İtalya’dan Haksız Yargılama Örneklerini, İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Üyeleri birlikte Dreyfus Davasını 1894 sundular.

İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Başkanı ve  TBB Delegesi Av. A. Metin Uracin tarafından yapılan değerlendirme konuşmasının ardından toplantının Davalar /Trials ‘ Sözü Olan Herkes’ bölümünde tebliğler sunuldu.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu yaptığı konuşmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Toplantıya, Av. Meral Özkaya, İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Üyesi Av. Murat Ruben,  Bağlarbaşı Spor Kulübü YK Üyesi Saltuk Koca ve çok sayıda katılımcı katıldı.