• Son Güncelleme : 16.07.2018 16:49
  • Haber Giriş : 13.07.2018 09:10
  • Etkinlik : 08.07.2018

Çocuklara Yönelik Suçlar, Nedenleri ve Önleyici Önlemler

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç, 8 Temmuz 2018 Pazar günü Ulusal Kanal’da yayınlanan Ulusal Özel programında çocuklara yönelik suçlar, nedenleri ve önleyici önlemler konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Seda Anık’ın yönettiği programa, Antropolog-Yazar Nevval Sevindi, Eğitimci Psikoterapist felsefeci Şükrü Alkan da katıldı.

Çocukların ve ailelerin eğitimi için kesinlikle bir devlet politikasına ihtiyaç bulunduğunu belirten Kılıç,  çocuğun eğitiminin ailenin inisiyatifine bırakılmaması gerektiğini bildirdi.

Günümüzde en çok yara alan alanın eğitim olduğunu vurgulayan Kılıç, “Biz neredeyse çağdaş eğitimi unuttuk. Eğitim alanındaki eksikleri gideremezseniz, geriye giderseniz, yaya kalırsınız. Sorunular dağ gibi büyür ve çözümü mümkün olmaz. Eğitim, cumhuriyetin ana sütunlarından biridir, buna sıkı sıkı sarılmamız ve çağdaş bir eğitime kavuşmamız için mücadele etmemiz gerekir” dedi.