• Son Güncelleme : 26.06.2018 08:47
  • Haber Giriş : 01.07.2018 13:28
  • Etkinlik : 29.06.2018

Spor Hukukunda Güncel Gelişmeler

İstanbul Barosu Spor ve Spor Hukuku Komisyonunca düzenlenen ‘Spor Hukukunda Güncel Gelişmeler’ konulu panel, 29 Haziran 2018 Cuma günü saat 14.00’da Baromuz Merkez Bina Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç, dönem içinde çok farklı ve güzel çalışmalar yapan ve bunları uyum içersinde götüren Spor ve Spor Hukuku Komisyonunu kutladığını ve kendilerine teşekkür ettiğini söyledi.

Spor hukuku açısından meslektaşlarımızın gelişime ihtiyaç duyduğu yönler bulunduğunu belirten Kılıç, bu tür etkinliklerle ve eğitim programlarıyla bu ihtiyacı karşılamaya çalıştıklarını bildirdi.

Yeni bir sürecin yaşanmaya başlandığını ifade eden Hasan Kılıç, şunları söyledi: “Bu arada belirtmem gerekir ki, her gün tanık olduğumuz gibi adliye koridorlarında mücadele eden, emniyette sıkıntı yaşayan meslektaşlarımız var. Bunları da vurgulamak isterim. Yeni süreçte hepimizi çok önemli görevler bekliyor. Bu yükler şimdi avukatların omuzlarına binmiş durumda. Yoğun bir mücadele bizleri bekliyor. Vatandaşın hakkını hukukunu aramamız gerekiyor. OHAL yönetiminde bazı haklarımızın tırpanlandığı bir süreci yaşadık. Bu haklarımızın yeniden kazanımı için mücadele etmek zorundayız”.

Açılış konuşmasından sonra panele geçildi. Panel oturumunu Spor ve Spor Hukuku Komisyonu Genel Sekreteri Av. Savaş Ocaktan yönetti.

İlk sözü alan Spor Hukuku Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Av. Tutku Dinçer, uluslararası merci kararlarının sporcular üzerindeki etkisi konusunu ele aldı. Dinçer, dönüm noktası olarak nitelendirdiği Avrupa Birliği Adalet Divanının Bosman (Belçikalı futbolcu), kolpak (Slovak hentbol kalecisi) ve Simutenkov (Rus futbolcu) kararlarını ayrıntılı olarak anlattı.

Spor ve Spor Hukuku Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Ali Kemal Atçeken, TFF Profesyonel Disiplin Kurulu’nun oluşumu, görevleri ve çalışmaları üzerinde durdu. PEDK’nın TFF’nin beş hukuk kurulundan biri olduğunu belirten Atçeken, PEDK’nın yanı sıra Tahkim Kurulu, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Etik Kurulu ve Kulüp Lisans Kurulunun Hukuk kurullarını oluşturduklarını bildirdi.

Spor ve Spor Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Engin Kart da TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun oluşumu, görevleri ve çalışmalarını anlattı.  Kart, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun adli yargının görevlerini devraldığını, yalnız sportif yargıyla ilgilenen, salt onlarla ilgili kararlar veren bir kurul olduğunu bildirdi.

Soru/cevap bölümünden sonra oturum yöneticisi ve konuşmacılara birer Teşekkür Belgesi verildi.