• Son Güncelleme : 14.06.2018 14:20
  • Haber Giriş : 23.06.2018 15:08
  • Etkinlik : 22.06.2018

Seçim Güvenliği Eğitim Seminerleri Başarıyla Tamamlandı

“24 Haziran seçimlerinde her ilde, her okula bir avukat” görevlendirmeyi ve seçim güvenliğinin sağlanmasına katkı sağlamayı amaçlayan çalışma çerçevesinde İstanbul Barosu Başkanlığınca düzenlenen ‘Eğiticinin Eğitimi Semineri’nin sonuncusu, 22 Haziran 2018 Cuma günü saat 16.00’da Baromuz Merkez Bina Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, geçmiş yıllardaki seçimlerden farklı bir seçim yaşanacağını belirtti ve yine geçmiş yıllardaki seçim çalışmalarından ders alarak farklı bir çalışma içinde bulunduklarını bildirdi. Seminerin başlıca amacının sandık başlarında görev alacak meslektaşlarımızın seçim güvenliği için sandık çevresinde bulunan görevlilere ve müşahitlere hukuki yardım sağlamak olduğunu belirten Durakoğlu, bu seçimlerde ilk kez uygulanacak ittifak sistemi hakkında bilgi verdi.

Oturumu yöneten Av. Yasemin Ulusan, Seçim Kanunu ve Yüksek Seçim Kurulu’nun yayınladığı genelgeler çerçevesinde yapılacak seçimlerde halkın oylarının korunmasında öncelikli görevin siyasi partilerde olduğunu söyledi.

Ulusan, seçim günü Baroda seçim masası oluşturulacağını ve 0212 393 07 50 nolu telefonla meslektaşlarımıza hukuki yardım yapmayı sürdüreceklerini bildirdi.

Av. Arb. Dilek Yumrutaş seçimlerde uygulanacak kurallar ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında görsel bir sunum yaptı. Yumrutaş, ilk kez 24 Haziran seçimlerinde uygulanacak mevzuat değişiklikleri, YSK’nın 135 nolu Genelgesi üzerinde durdu ve seçim günü yapılması gerekenleri anlattı.

Av. Seher Demirel Tosun, seçim günü kural dışı hareketler ve hak ihlallerine karşı itiraz ve şikâyet hakkı üzerinde durdu. İtiraz ve şikâyetin farklı şeyler olduğunu belirten Tosun, şikâyete yetkili kimseler ve şikâyet süresi hakkında bilgi verdi. Tosun, sandıkların açılması, oy sayım ve dökümünün nasıl yapılacağını, ittifak oylarının nasıl dağıtılacağını anlattı.

Sunumlardan sonra soru/cevap bölümüne geçildi. Katılımcıların takıldıkları ya da tam açıklığa kavuşmamış hususlar Başkan Durakoğlu ve konuşmacılar tarafından yanıtlandı.