• Son Güncelleme : 21.06.2018 15:12
  • Haber Giriş : 22.06.2018 15:15
  • Etkinlik : 22.06.2018

64. Adalet Nöbetinde Hayvan Hakları Öne Çıktı

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatları, Sakarya'da bacakları ve kuyruğu kesilen köpeğin ölümüyle ilgili gerçek faillerin bulunulması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Adalet Sarayı önünde 21 Haziran 2018 Perşembe günü tutulan 64. Adalet nöbetinde hayvan hakları öne çıktı. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi üyesi avukatlar ve çok sayıda havyansever İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Hayvan Hakları Merkezi Başkanı Av. Yasemin Babayiğit okudu.

Babayiğit özetle şunları söyledi: "Biz hayvan severler ve yaşam hakkı savunucuları, Sapanca'da ormanlık alanda hunharca kolları, bacakları, kuyruğu kesilerek ölüme terk edilen ve hayatını kaybeden yavru köpek için tek yürek olarak burada toplandık. Yaşanılan cinayet ne yazık ki hayvanlara yıllardır aralıksız ve dozu arttırarak uygulanan zulmün bir sembolü haline geldi. Hayvan hakları alanında acilen doğru, yeterli ve uygulanabilir yasal düzenlemelerin yapılması zorunludur. Avukatı, sanatçısı, siyasetçisi, kadını, çocuğu, yaşlısı, genci ile toplumun, her kesimini derinden sarsan, bu cinayet ne yazık ki hayvanlara karşı yıllardır aralıksız ve dozu arttırılarak uygulanan, bizlerin de her fırsatta dile getirdiği zulmün bir sembolü haline geldi. Biz tüm hayvanların haklarının savunucusuyuz ve her hayvan hakkı ihlalinin karşısındayız. Bakışlarını, yaşama tutunmak için verdiği mücadeleyi hiç unutmayacağımız hayvan dostumuzun hesabını adalet önünde vermek üzere tüm yaşam hakkı savunucuları olarak suç duyurusunda bulunduk. Olayın, gerçek katilleri bulununcaya dek takipçisi olacağız. Bunun için halkımıza söz veriyoruz."

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı Av. Süreyya Turan da yeni yasal düzenleme yapılıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Yavru köpek için yapılan eyleme avukatların yanı sıra sanatçılar ve milletvekilleri de destek verdi.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı ve gazeteler