• Son Güncelleme : 11.06.2018 16:48
  • Haber Giriş : 19.06.2018 17:55
  • Etkinlik : 18.06.2018

Staj Eğitim Merkezinde Yeni Eğitim Dönemi Başladı

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi Yeni Eğitim Dönemi açılışı, 18 Haziran 2018 Pazartesi günü Saat 13.30’da İstanbul Barosu Merkez Bina Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan SEM Yürütme Kurulu Üyesi Av. Gülseren Aytaş, eğitim programı hakkında ayrıntılı bilgi verdi ve stajyerlerin hak ve yükümlülükleri üzerinde durdu.

Dönemin ilk dersini veren İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, İstanbul Barosu olarak staja diğer barolardan çok farklı baktıklarını, ideal bir eğitim vermek için çaba gösterdiklerini söyledi. Bu konuda pek çok arayış içinde olduklarını, 4-5 yıldır stajın niteliği üzerine akademik, pedagojik çok önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Durakoğlu, bu işi önemli bir noktaya getirdiklerini ve bir süredir uygulamaya koyduklarını bildirdi.

Durakoğlu şöyle devam etti: “Staj, bizim fakültede öğrendiklerimizden, bildiklerimizden farklı seyreden bir olgu. Buna çok ihtiyacımız var. Bir avukat eğer bazı şeyleri öğrenemediyse, bazı şeyleri yanlış öğrendiyse bu açıdan stajın çok büyük önemi var. Hukuk fakültesi mezunu olmanın bir avukat olmaya dönüşümünü, ancak staj eğitiminde öğreneceklerinizle sağlayabileceğinizi bilmenizi istiyorum”.

Yeni teknolojik gelişmelerin avukatlık mesleğini ne şekilde etkileyeceğini anlatan Mehmet Durakoğlu,  bu gelişmelerin sonuçları 10 yıl sonra alındığında avukatlık mesleğinin geldiği noktanın fark edileceğini ve bunun artık yaşamın bir parçası haline geldiğinin görülebileceğini vurguladı.

Meslekte uzmanlaşmayı ve bir yabancı dili iyi öğrenmeyi yeni avukatlık mesleğinin temel iki değişkeni olarak gördüğünü belirten Durakoğlu, bilginin önemi üzerinde durdu ve “Bilgi olmadan avukatlık yapamazsınız, bu, mesleğin olmazsa olmazıdır” dedi.

SEM Yürütme Kurulu Başkanı Av. Seyit Usta, tarih boyunca avukatlık mesleğinin adaletin sağlanmasında en önemli unsur olageldiğini söyledi.

Usta, “Çünkü avukatlık mesleği bilgiye dayanır, ustalığa dayanır. Avukatın cephanesi bilgidir, bilgi sayesindedir ki, avukatlık mesleği yargılamayı zenginleştirir” dedi.

Avukatın nitelikleri üzerinde de duran Seyit Usta, avukatın her şeyden önce dürüst, adil, hümanist ve vicdan sahibi olması gerektiğini, ancak böyle bir avukatın her türlü mağduriyetle ilgileneceğini, o nedenle de avukatlık mesleğinin çok önemli olduğunun altını çizdi. Usta, konuşmasının son bölümünde, genç meslektaşlarına öneri ve tavsiyelerde bulundu.