• Son Güncelleme : 05.06.2018 09:58
  • Haber Giriş : 28.05.2018 12:51
  • Etkinlik : 24.05.2018

Cumhurbaşkanı Adayı İnce İstanbul Barosunu Ziyaret Etti

Ana muhalefet Partisi Cumhuriyet Halk Partisinin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, 24 Mayıs 2018 Perşembe günü saat 13.30’da İstanbul Barosunu ziyaret etti.

Beraberinde CHP Genel Sekreteri Akif Hamza Çebi, CHP Grup Başkanı Vekili Engin Altay, CHP Milletvekilleri ve CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ile baromuza gelen İnce, baronun giriş kapısında Başkan Av. Mehmet Durakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerince karşılandı.

Yapılan görüşmede Başkan Durakoğlu, 24 Haziran seçimlerinin güven içinde geçebilmesi için baroların üzerinde çalıştığı bir proje hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Adayı İnce de seçimlerle ilgili deneyimlerini anlattı ve Yalova örneğini verdi. İnce ve Başkan Mehmet Durakoğlu konuklarla birlikte  basın toplantısı düzenledi.

İlk konuşmayı yapan Başkan Durakoğlu, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin borumuzu ziyaret etmesinden büyük bir onur duyduklarını, kendisinin böyle bir ziyareti öngörmüş olmasının meslektaşlarımız açısından da ayrı bir onur vesilesi olduğunu bildirdi.

Avukatlar ve barolar olarak 24 Haziran seçimlerinde seçim güvenliğinin sağlanması bakımından bütün Türkiye’de özel bir çalışma içinde olduklarını belirten Durakoğlu,  “Seçimlerin gerçekten adil bir biçimde yapılması bütün yurttaşlar kadar avukatların da özel bir ilgi alanıdır, ama onun da ötesinde avukatlar için bir görevdir. Türkiye’de yıllardır yapılan seçimlerin hemen ertesinde başlayan tartışmaların bu seçimde olmamasını temin edebilmek konusunda kendimizi görevli sayıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin yayınladığı seçim bildirgesinde yer alan hukuk devletine ilişkin yaklaşımların avukatları çok ciddi biçimde ilgilendirdiğini ifade eden Mehmet Durakoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:  “Son dönemde özellikle yargı alanında yaşadığımız sorunların hiç kimsenin tahmin edemeyeceği kadar olumsuz bir noktaya vardırılmış olmasının bizim açımızdan ifade ettiği anlam çok özeldir. Gerçekten de yurttaşların yargıya olan güvenlerinin %30’lar düzeyine indiğinin konuşulabildiği bir ülkede hukuk devleti olmasının nasıl sağlanabileceğine ilişkin program, avukatları son derece yakından ilgilendiren konumdadır. Yargı artık avukatlar eliyle yurttaşlar tarafından okunmaya başlanmıştır.  Özellikle avukatların tarihsel süreçte, yaptıkları bütün değerlendirmelerin haklı çıkmış olması, günümüzde yargının avukatlar üzerinden okunmasına neden olmuştur. Bu tablonun siyaseten de değerlendirmesini sevinçle karşılıyoruz ve Sayın İnce’ye başarılar diliyoruz”.

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, 24 Haziran seçimlerinin kesinlikle adil olmadığını söyledi. İnce,             “Bir yanda devletin parası, uçağı, helikopteri ve devletin tüm olanaklarıyla yarışan birisi var. Bir başkası da milletin gönlünden kopanlarla yarışıyor. Burada adalet yok, adil değil” dedi.

Seçimlerin geçerli ve güvenilir olmasını, yani yurttaşlarımızın oylarını sandıkta özgürce kullanmalarını, bu özgür iradenin dışa yansımasını istediklerini belirten İnce, açıkçası sandıktaki oyları devletin gücüne karşı korumak istediklerini bildirdi.

YSK’nın seçimleri bir oldubittiye getirmemesi, getirirse bedelinin ağır olacağını belirten Muharrem İnce, sözlerini şöyle tamamladı: “Hiç kimseden torpil, ayrıcalık istemiyoruz. Sandıktan ne çıkacaksa, hakkımızı istiyoruz. Hilelere karşı önlemlerimizi alıyoruz. Bunu başaracağız, nereden anladın derseniz, Başbakan milletvekili olmak için başvurmuş, damat milletvekili olmak için başvurmuş, eş, dost da aynı yolda. Demek ki dokunulmazlık kazanıp önümüzdeki süreçte bakan olma hayallerini yok etmişler. En büyük gösterge budur. Bizim kazanacağımızı onlar da görüyor”.

Cumhurbaşkanı adayı İnce, konuşmasının bitiminde kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Ziyaretini tamamlayan İnce, barodan uğurlandı.