• Son Güncelleme : 04.06.2018 12:03
  • Haber Giriş : 24.05.2018 15:10
  • Etkinlik : 24.05.2018

Baro Başkanına Saldıran Yargıç ya da Tuz Koktu

Ankara Barosu Başkanı Av.Hakan Canduran’ın bugün “bir yargıç tarafından” saldırıya uğraması, Türkiye’de hukuk devleti olma iddiasının geldiği boyut bakımından, başka hiçbir değerlendirmeye ihtiyaç bulundurmayacak denli önemli bir gelişmedir.

Duruşmadan çıkarılan bir avukatla ilgili olarak “yargıç” adı altında görev yapan kamu görevlisiyle görüşen bir Baro Başkanın, üstelik görüşme bittikten sonra koridorda aynı şahsın saldırısına uğraması, adalet dağıtılmasıyla görevli kişilerin hangi konumda bulunduklarını da anlatmaktadır.

Bu saldırgan tutum, bu dönemin dışavurumudur;

• Avukatları, şekli bir unsur olarak görmeye yönelik çabalar yoğunlaşma eğilimindedir.
  • Kendilerini “mutlak hakim” gibi görme eğilimleri, avukatlar üzerinden tatmin arama çabaları olarak biçimlenmektedir.
  • HSK’nın, siyasal iktidar etkisiyle oluşturduğu “tercihler”, saldırıların altındaki temel  kaynaktır.
  • “Avukatsız yargılama” tercihlerinin altında yatan keyfi yargılama isteminin, sadece avukatlar tarafından bozulmakta olduğunun tesbiti, hırçınlığın temel nedenidir.

Şimdi HSK’yı dikkatle izleyeceğiz.

Baro Başkanına “saldıran yargıç”, HSK’nın da sindirebileceği bir yargılama süjesi olabilecek midir?

Yargıçlığa devam edebilecek midir?

Bu ülkede, gerçek anlamda yargıçlık yapmakta olan yargı mensuplarından bu saldırganlar ayrılacak mıdır?

İstanbul Barosu olarak, bu saldırının idari sonuçlarını ısrarla ve dikkatle takip edeceğiz.

Bilinmesini istiyoruz ki, bu saldırganlık “tuzun koktuğu” noktadır.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI