• Son Güncelleme : 06.03.2018 14:51
  • Haber Giriş : 12.03.2018 17:29
  • Etkinlik : 10.03.2018

Lojistik ve Taşıma Hukuku Eğitim Programı

İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonunca düzenlenen ‘Lojistik ve Taşıma Hukuku Eğitim Programının” ilki, 10 Mart 2018 Cumartesi günü saat 10.00’da Baromuz Kültür Merkezi Konferans Salonunda başladı.

İstanbul Barosu Deniz Hukuku Komisyonu ve İstanbul Barosu Havacılık ve Uzay Hukuku Komisyonunun katkılarıyla düzenlenen eğitim programı 4 hafta sürecek. Her hafta Cumartesi günleri yapılacak eğitim programı sonunda katılımcılara KATILIM BELGESİ verilecek.

Eğitim Programının açılışında konuşan İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Egemen Gürsel Ankaralı, ilk kez yaptıkları böyle bir etkinlikte yakın ilgi ve desteklerini esirgemeyen Baro Yönetim Kurulu ile baro çalışanlarına teşekkür etti. Program tasarımına katkı ve destek sağlayan Prof. Dr. Kerim Atamer’e de ayrıca teşekkür eden Ankaralı, bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini söyledi.

Lojistik kavramının sık sık karşımıza çıktığını belirten Ankaralı, “Lojistik tedarik zinciri içinde bir sürü hizmet var, şimdi işin içersine bilişim de giriyor. Ama hepimiz biliyoruz ki bu lojistiğin lokomotifi taşımacılıktır, dolayısıyla bizi ilgilendiren de taşıma hukukudur” dedi. Egemen Gürsel Ankaralı, taşıma hukukunu bilmeden lojistiği yönetmenin mümkün olmadığını, bunun bilincinde olduklarını ve tasarlanan etkinlikleri bu çerçeveden bakarak düzenlemeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Daha sonra eğitim programına geçildi ve bu haftanın eğitmeni Prof. Dr Kerim Atamer, konuya giriş yaparak genel hükümleri ele aldı. Atamer, konuşmasında, satış sözleşmesi ile taşıma sözleşmesi, INCOTERMS, sözleşmenin tarafları ve ilgililer, milletlerarası sözleşmeler, uygulama alanları, kanunlar ihtilafı kuralları, ulusal mevzuat ve karma taşımalar konularını anlattı.

Eğitim programının 17 Mart 2018 Cumartesi günü uygulanacak bölümünde Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Sözel, sözleşme, taşıma belgeleri ve teslim; Yrd. Doç. Dr. Turkay Özdemir de taşıma belgeleri konusunu ele alacak.

Eğitim programının 24 Mart 2018 Cumartesi günü uygulanacak bölümünde Yrd. Doç. Dr. Turkay Özdemir, ziyan ve hasar sorumluluğunu anlatacak.

Eğitim programının 31 Mart 2018 Cumartesi günü uygulanacak son bölümünde Yrd. Doç. Dr. Sami Aksoy, gecikme sorumluluğu, fiili taşıyıcı, bildirimler, zamanaşımı ve hak düşürücü süreler üzerinde duracak.

Eğitim programının sonuç bölümünde komisyon başkanı Av. Egemen Gürsel Ankaralı genel bir değerlendirme yapacak.