• Son Güncelleme : 19.02.2018 17:52
  • Haber Giriş : 21.02.2018 14:06
  • Etkinlik : 19.02.2018

Staj Eğitim Merkezi’nde Yeni Eğitim Dönemi Başladı

Staj Eğitim Merkezi yeni eğitim dönemi 19 Şubat 2018 Pazartesi günü saat 14.00’da yapılan açılış dersi ile başladı.

İstanbul Barosu Konferans salonunda düzenlenen açılışta konuşan SEM Yürütme Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu, eğitim programı hakkında ayrıntılı bilgi verdi ve stajyerlerin hak ve yükümlülükleri üzerinde durdu.

Eğitim döneminin açılış dersini veren SEM Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fatih Selami Mahmutoğlu, genç avukat stajyerlerine sohbet havasında tavsiye ve önerilerde bulundu.

Çantalarında sadece hukuk kitaplarına değil kültür birikimini geliştirecek her türlü kitaba yer açmalarını isteyen Mahmutoğlu, avukatlık mesleğinin değerli bir meslek olduğunu, dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de avukatın imzasının ciddi bir imza olduğunu söyledi.

İhbar yükümlülüğü hakkında bilgi veren, bu açıdan diğer mesleklerle avukatlık mesleğini karşılaştıran Fatih Selami Mahmutoğlu, ihbar yükümlülüğü karışsında avukatın ne yapacağı üzerinde durdu ve avukatlık mesleğinin sır alanının oldukça yüksek bulunduğunu kaydetti.

Adaletin olmadığı bir devletin ayakta kalmasının mümkün olmadığını vurgulayan Mahmutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Nasıl dünyaya geleceğimize sahip olamayan bizlerin üstün ırkı vicdanıdır. Onun dışındaki bizim kimliklerimizdir, bu kimliklerden de bu coğrafyada bize Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı denilmesinden onur duyarız. Merhamet sahibi, vicdan sahibi, insanlık sahibi herkes bunun içindedir ve üstün olan odur”.

Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Av. Seyit Usta da stajyerleri avukatlık mesleğine en iyi şekilde hazırlama amacı taşıyan bu eğitim döneminin iyi değerlendirilmesini istedi. Meslekle ilgili temel bilgilerin düzenlenen eğitimlerle stajyerlere aktarıldığını belirten Usta, eğitimin kalitesini artırmak için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Usta özetle şöyle konuştu: “Hukuku zenginleştiren hukukçulardır. Hâkimler ve savcılar değildir… Çünkü biz bilgi dağarcığımızı doldurur, araştırıp, inceler hukukun gelişimine katkıda bulunuruz. Biz sadece hukuk kitaplarını değil, kültür birikimine katkı sağlayacak her tür kitapları okumalıyız. Türkçeyi doğru öğrenmeli ve doğru kullanmalıyız. Her şeye meraklı olmamız lazım. İnternet bilgilerine kuşkuyla bakın. Kitap okuyun ve ansiklopedileri karıştırın. Bunlar için kütüphaneleri mekân edinin. Baronuza, mesleğinize ve geleceğinize de sahip çıkın”.