• Son Güncelleme : 13.02.2018 11:31
  • Haber Giriş : 15.02.2018 20:30
  • Etkinlik : 10.02.2018

Kalite Yönetimi Sistemi Temel Eğitimi Yapıldı

İstanbul Barosu Kalite Koordinasyon Kurulunca düzenlenen ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi 10 Şubat 2018 Cumartesi günü saat 10.00’da Baromuz Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Necmi Şimşek, 41 bine yakın mensubu, 120’ye yakın personeli ve beş bine yaklaşan stajyeri ile dev gibi bir bünyeye sahip İstanbul Barosunun kalite yönetimi sistemi temel eğitimine yeterli katılımın sağlanamamış olmasından derin üzüntü duyduğunu söyledi.

Bu bünyenin 100 kadar kişinin omuzları üzerinde yürüdüğünü, bunun gelecek adına vahim bir tablo olduğunu belirten Şimşek, “Bu tür kalite koordinasyon toplantılarının özellikle çalışanlarımızın ve personelimizin katılmalarının zorunlu olduğu bir biçime dönüştürülmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Necmi Şimşek konuşmasını şöyle sürdürdü: “İstanbul Barosu Türkiye’nin ve dünyanın en büyük barosudur. Kalitesiz bir çoğunlukla böyle bir statüyü elde etmek bizim için yeterli değildir. Avukatlarımızla, stajyerlerimizle, çalışanlarımızla bunu hak edecek bir seviyeye ancak belli ölçütleri yakalayarak sahip olabiliriz.  İstanbul Barosu büyük bir ailedir ve bu aile yapısı içinde bizler, birbirimizi gerektiğinde eleştirmeli ve uyarmalıyız. İstanbul Barosuna sahip çıkmak adına bunların yapılması gerekir.”

Bu kurumu çok kaliteli, çok sağlıklı ve çok dinamik bir biçimde tutma görevinin Baromuz Yönetim Kurulu’na, mensuplarına ve çalışanlarına düştüğünün altını çizen Necmi Şimşek, bunun için kendimizi donanımlı hale getirmenin şart olduğunu bildirdi.

Güncel konulara da değinen Necmi Şimşek, konuşmasını şöyle tamamladı: “İstanbul Barosu ve Türkiye Barolar Birliğinin genetik yapısıyla oynanmak isteniyor. Baroların altına dinamit yerleştirerek parçalanmak isteniyor. İktidar bizi hak etmediğimiz biçimde sınıflandırdı ve bizi,- çok üzülerek ifade ediyorum- Türkiye Barolar Birliğinin başındaki ‘Türkiye’ kelimesini hak etmediğimiz bir biçimde suçladı. Bunlarla mücadele etmek bizim görevimiz. Hukuku yok ederek savunmayı yok sayarak, savunmayı etkisiz ve savunulur hale getirerek Türkiye’de demokratik, sosyal, çağdaş bir hukuk devleti yaratamayız”.

Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi toplantısını Kalite Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı Av. İbrahim Öztürk yönetti.

Toplantıda Kalite Koordinasyon Kurulunun ilk başkanı Av. Mehmet Aydın, kurulun kuruluş amaçlarını anlattı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kurulun sonraki başkanı Av. Ömür Dedeoğlu, şimdiki başkanı Av. Melek Aydemir Yalçın, Başkan Yardımcısı Av. Oktay Akmaner, kısa açılış sunumları gerçekleştirdiler.

İstanbul Barosu Kalite Danışmanı Mine Nazife Memişler, İSO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi son versiyonuna ilişkin eğitim verdi.