• Son Güncelleme : 16.01.2018 17:16
  • Haber Giriş : 16.01.2018 17:16
  • Etkinlik : 08.01.2018

Staj Eğitim Merkezi’nde Yeni Yılın İlk Eğitimi Başladı

Staj Eğitim Merkezi’nde yeni yılın ilk eğitim programı 8 Ocak 2018 Pazartesi günü saat 14.00’da yapılan Açılış Dersi ile başladı.

İstanbul Barosu Konferans salonunda düzenlenen açılışta konuşan SEM Yürütme Kurulu Başkanı Av. Seyit Usta stajyerleri avukatlık mesleğine en iyi şekilde hazırlama amacı taşıyan bu eğitim döneminin iyi değerlendirilmesini istedi. Meslekle ilgili temel bilgilerin düzenlenen eğitimlerle stajyerlere aktarıldığını belirten Usta, eğitimin kalitesini artırmak için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Açılış dersinde İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu konuk konuşmacı olarak stajyer avukatlara hitap etti.  Konuşmasında stajyer avukat sayısındaki artış ve bu sayının sınırlanmasına ilişkin tartışmalara dikkat çeken Başkan  Durakoğlu,  İstanbul Barosu’nun staj eğitimi konusunda büyük bir özveri içerisinde olduğunu belirtti. Staj eğitim çalışmalarının kısa süre sonra daha uygun bir fiziki ortamda gerçekleştirileceği bilgisini de veren Durakoğlu, stajyer avukatlardan eğitim çalışmalarına gerekli önemi vererek azami ölçüde faydalanmalarını istedi.

Mehmet Durakoğlu, stajyer avukatların baro çalışmalarına katılmasının önemine değindiği konuşmasında  “Ülkemizde hukuk devleti açısından,  yargı bağımsızlığı açısından pek çok sorun var. Bu sorunların çözümü için çoban ateşleri yakmaya ihtiyaç var ve bu çoban ateşlerini avukatlar olarak hep birlikte yakmalıyız. Siyasal görüşlerimiz ne olursa olsun yargı bağımsızlığı, adalet ve hukukun üstünlüğü konusunda birlikte çaba harcamalıyız” dedi.