• Son Güncelleme : 05.12.2017 16:18
  • Haber Giriş : 25.11.2017 13:22
  • Etkinlik : 25.11.2017

Malatya Terörü Geçiştirilemez

Bu hafta başında, Malatya'da yaşananların, toplumsal bir tepkinin odağı olması beklenirken küçük eleştirilerle geçiştirilmesi dikkat çekmiştir. Ülkemizi, eskimiş senaryoların yeni versiyonlarıyla sahneye konulduğu bir platform haline getirmek isteyenlerin, neyi amaçladıkları bu denli açıkken, sessizliğin anlaşılması beklenmemelidir. TCK'nda "halkın kin ve düşmanlığa sevkedilmesi" olarak karşılanan bu alçaklığın, bütün veçheleriyle ortaya çıkartılması, "devlet" kavramının içinde sayılması gereken bir borçluluktur. Ülkeyi yönetenler, bu konumlarını hak ettikleri iddiasında iseler, bu alçaklığı yapanları yargı önüne çıkarmak zorundadırlar.

Bu ülkede bölünmez bütünlüğümüze kastedenlerin, etnik ve/veya mezhepsel vb. kimlikler üzerinden iç savaş çığırtkanlıklarına asla prim verilmeyeceği, bu uğurda içtenlikle savaşım verilmesi ile gösterilebilir. İktidar sahiplerinin Malatya'da olup bitenlere sessiz kalması veya olup biteni bir basit algı ile değerlendirip geçiştirmesi, gelecekte tarihin kaydedeceği ağır bir "ihmal" olacaktır. Yukarıda tırnak içindeki "ihmal" sözcüğü, sessiz kalırsa, sonraki evrede tarafımızca daha ağır kelimelerle değiştirilecektir.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI