• Son Güncelleme : 05.12.2017 16:20
  • Haber Giriş : 16.11.2017 11:50
  • Etkinlik : 14.11.2017

Av. Kudbettin Kaya Cinayetinin Peşini Bırakmayacağız

İstanbul Barosu Üyesi Av. Kudbettin Kaya’nın 1 Kasım 2017 Çarşamba akşamı bir lokantada uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi büyük tepkiyle karşılandı.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu ve aralarında Kaya’nın avukat eşi Hülya Kaya’nın da bulunduğu bir grup avukat, 13 Kasım 2017 Pazartesi günü bir basın açıklaması yaptılar. Açıklamada bu işin peşinin bırakılmayacağı vurgusu yapıldı.

CNNTÜRK’ün haberine göre Durakoğlu, “Bu cinayet bağıra bağıra gelen, göz göre göre gelen bir cinayettir. Kaya, bir sanığı savunduğu için öldürüldü. Kudbettin Kaya öldürüleceğini biliyordu. Bir süre evvel girdiği duruşmada bunu zapta da geçirtmişti. ‘Ben bir dahaki duruşmada olamayabilirim, ya birisi beni öldürecek, ya da meşru müdafaa hakkımı kullanarak ben birisini öldürebilirim’ demişti. Kudbettin Kaya cinayetinin soruşturmasının hızla ve ciddiyetle yapılmasını bekliyoruz. Bu işin peşini asla bırakmayacağız” dedi.

Kudbettin Kaya, kamuoyunun Ergenekon Davasıyla tanıdığı isimlerden biriydi. Kaya, yargılamaları etkilemeye teşebbüs ettiği iddiasıyla tutuklanmış ve dava sonunda cezalandırılmıştı. Yargıtay’ın bozma kararından sonra Kaya da diğer sanıklar gibi beraat etmişti.