• Son Güncelleme : 10.11.2017 13:22
  • Haber Giriş : 13.11.2017 12:18
  • Etkinlik : 08.11.2017

Lojistik Sektöründe İş Hukuku Uyuşmazlıkları Ve Zorunlu Arabuluculuk

İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonunca düzenlenenLojistik Sektöründe İş Hukuku Uyuşmazlıkları ve Zorunlu Arabuluculuk’ konulu panel 8 Kasım 2017 Çarşamba günü saat 13.00’da İstanbul Adalet Sarayı Konferans Salonunda yapıldı.

İki oturum halinde gerçekleştirilen panelin açılışında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Muazzez Yılmaz ve Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar’ın açılış konuşmalarından sonra panelin ilk oturumuna geçildi.

İlk oturumu İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Komisyonu Üyesi ve Vergi ve İdare Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Mehmet Kaya yönetti.

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, arabuluculuk mevzuatı hakkında geniş bilgi verdi ve daire başkanlığının çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İstanbul Barosu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Hasan Erdem, 7836 sayılı yeni iş mahkemeleri kanunu ve zorunlu arabuluculuk konulu bir sunum yaptı.

İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Egemen Gürsel Ankaralı, lojistik ve taşıma hukuku sorunlarının çözümünde arabuluculukta uzlaşmanın önemini anlattı.

Eğitmen-Arabulucu Av. Nur Özden, sunumunda arabuluculuk uygulama süreci ve sorunları aşma yollarını ele aldı.

Panelin ikinci oturumunu İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Üyesi Av. Nazıgül Karaman yönetti.

Bu oturumda söz alan UND Yönetim Kurulu Üyesi Hanife Zafer, sektör temsilcisi ve işveren olarak uyuşmazlıkların çözümüne bakış ve arabuluculuk uygulamaları konulu bir bildiri sundu.

UND Taşıma Hukuku Çalışma Grubu Başkanı Av. Naz Ege Ege, lojistik sektöründe iş davaları konusu üzerinde durdu ve bazı mahkeme kararlarından örnekler verdi.

Panelin kon konuşmacısı Eğitmen-Arabulucu ve İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Üyesi Av. Dilek Yumrutaş arabuluculukta etkili taraf vekilliği üzerinde durarak konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sunumların tamamlanmasından sonra birinci oturum konuşmacılarına İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Muazzez Yılmaz, ikinci oturum konuşmacılarına da İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Egemen Gürsel Ankaralı verdi.