• Son Güncelleme : 08.11.2017 16:35
  • Haber Giriş : 13.11.2017 09:06
  • Etkinlik : 31.10.2017

AİHM’E Hâkim Adayı Belirlenmesine İlişkin Duyuru Yayınlandı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine hâkim adayı belirlenmesine ilişkin duyuru Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığının internet sayfasında yayınlandı.

Konuya ilişkini Türkiye Barolar Birliğinin 31 Ekim 2017 tarih ve 2017/63 sayılı duyuru şöyle:

Adalet Bakanlığı, İnsan Hakları Daire Başkanlığından alınan 30 Ekim 2017 günlü yazıda; AÎHM’de görev yapmak üzere Türkiye adına seçilecek hâkimin belirlenmesi amacıyla, Avrupa Konseyine T.C. Devleti tarafından yeni üç aday önerilmesi gerektiği, hakim adayı olabilmek için başvuru koşularına ilişkin hazırlanan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Hakim Adayı Belirlenmesine ilişkin duyurunun Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı internet sayfasında yayınlandığı ve başvuruların 23 Kasım 2017 tarihine kadar devam edeceği bildirilmektedir.