• Son Güncelleme : 06.11.2017 09:25
  • Haber Giriş : 07.11.2017 13:13
  • Etkinlik : 06.11.2017

Avustralya Dış İşleri Bakanlığı’ndan Ve Avustralya Büyükelçiliği’nden Bir Heyet Baromuzu Ziyaret Etti

Avustralya Dış İşleri Bakanlığı İnsan Hakları Ülke Bilgi Birimi’nden (Country Information Section) Ülke Analisti Stuart Campbell, Avustralya Büyükelçiliği Üçüncü Katibi Andrew Cooper ve Avustralya Büyükelçiliği Siyasi ve Ekonomik Danışmanı Dr. Oytun Deliktaş, 6 Kasım 2017 Pazartesi günü saat 11.30’da İstanbul Barosu’nu ziyaret ederek İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Başkanı Av. A. Metin Uracin ve İstanbul Barosu Dış İlişkiler Koordinatörü Ece Basmacı Karalar ile görüştüler.

Toplantıda, mülteciler ve adli yardım, İstanbul Barosu’nun mülteciler konusundaki çalışmaları, Baro merkez ve komisyon çalışmaları, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası dönemde Türkiye’de yargı ve savunma, savunma hakkı ihlalleri, adil yargılama hakkı, makul süreyi aşan yargılamalar, uzun tutukluluk süreleri, cezaevi koşulları, “Adalet Nöbeti”, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkı,  vb. konuları ele alındı.

Toplantıda, İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Üyeleri Stj. Av. Beste Ege, Stj. Av. Elif Damla Yakıcı, Beyzanur Sezgin ve İlayda Oter de hazır bulundular.

Bilgi notu: Avustralya Dış İşleri Bakanlığı’nın bünyesinde yer alan bir birim olan Ülke Bilgi Birimi (Country Information Section), diğer ülkelerden bireylerin sığınma ya da korunma taleplerini değerlendirmekte rol oynuyor. Birim, bu bireylerin başvurularını sağlıklı değerlendirebilmek adına, her sene ülke bazındaki profilleri güncelliyor. Hazırladıkları “Country Information Report (ülke bilgi raporu)” tavsiye niteliğinde olup Göç ve Sınır Koruma Bakanlığı’na iletiliyor.