• Son Güncelleme : 30.10.2017 18:32
  • Haber Giriş : 06.11.2017 09:15
  • Etkinlik : 01.11.2017

Sem Yeni Eğitim Dönemi Açılışı

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi Beyoğlu Birimi Yeni Eğitim Dönemi açılışı 1 Kasım 2017 Çarşamba günü Saat 13.00’da İstanbul Adalet Sarayı Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu, açılışta, eğitim döneminde uygulanacak eğitim programı hakkında bilgi sundu.

Yeni dönemin ilk dersini ise duayen meslektaşlardan Av. Mehmet Haluk Eldem verdi.

Kendi dönemindeki stajla bugünkü arasında karşılaştırma yapan Eldem, “Sizler bilim çağının insanları olarak mesleğe başlarken mükemmel bir eğitim programıyla donatılıyorsunuz, bu nedenle çok şanslısınız” dedi.

Bu meslekten hayatını kazanmak isteyenlerin bu tür eğitimlerin değerini iyi bilmesi gerektiğini vurgulayan Eldem, bugünkü olanaklarla yapılan uygulamaların çok daha pratik ve zaman kazandırıcı olduğunu söyledi.

Kendi zamanında üç fakülte bulunduğunu, bugün 80’i aşkın hukuk fakültesinin öğretim yaptığını, bunu bir dezavantaj olarak gördüğünü belirten Haluk Eldem, şöyle konuştu: “Bu meslekte artık ekmek aslanın ağzında. Büyük bir rekabet ortamı oluşuyor. Bu mesleğin niteliğini ve kalitesini etkiliyor. Oysa bizim zamanımızda çok değerli hocalar vardı. Cumhuriyetin olanaklarıyla yurt dışına çıkmış, doktora yapmış olarak dönerler ve ders verirlerdi. Zaman zaman yabancı hocalar gelir ders anlatırlardı. Hirsh bunların en önemlilerinden biridir. Ticaret Kanununun müellifidir ve SSK’yı kurmuştur”.

Zamanın ruhuna uygun hayatta değişiklikler olduğunu, teknolojinin sürekli geliştiğini ve bu gelişmelere paralel yeni hukuk alanlarının ortaya çıktığını kaydeden Eldem,  O nedenle 4 yıllık eğitim yetersiz bulduğunu, dünyanın küçüldüğü ve uluslararası ilişkilerin yoğunlaştığı bir ortamda bir hukukçunun mutlaka en iyi bilmesi gerektiği Türkçe’nin yanında bir yabancı dil bilmesinin zorunlu olduğunu, bunun üzerine yüksek lisans yapmanın iyi bir hukukçu olmanın şartı haline geldiğini anlattı.

İlk deresin kapanış konuşmasını yapan Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Av. Seyit Usta, Avukatlık mesleğinin önemi, nitelikleri, iyi bir avukat olmanın özelliklerine değindi. Usta, avukatlığı meslek seçenlerin dikkat etmesi gereken hususlar ve mesleki donanımlarının önemine değindi.