• Son Güncelleme : 17.10.2017 10:07
  • Haber Giriş : 20.10.2017 08:52
  • Etkinlik : 06.10.2017

Futbol Hukuku Paneli

İstanbul Barosu Spor ve Spor Hukuku Komisyonunca düzenlenen ‘Spor Hukuku’ konulu panel, 6 Ekim 2017 Cuma günü saat 16.00’da Baro Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.

Panelin açılışında konuşan İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç, İstanbul Barosunun müthiş bir gücü, enerjisi ve birikimi bulunduğunu, bunu yeterince kanalize etmeye çalıştıklarını söyledi. Bunun için meslektaşlarımızı teşvik etmek gerektiğine inandığını belirten Kılıç, düzenlenecek etkinliklere meslektaşlarımızın katılımını artırarak yapılacak çalışmaların toplumumuz, ülkemiz ve mesleğimizin gelişimine katkıda bulunmayı amaçladıklarını anlattı.

Hasan Kılıç, spor hukukuna daha çok genç meslektaşlarımızın ilgi gösterdiğini, öğrencilerin de bu alana yoğun ilgileri bulunduğunu, o nedenle bu alanı daha geliştirmek gerektiğinin altını çizdi.

Spor Hukuku Komisyonu seçimlerinde komisyona gösterilen ilgiden dolayı mekândan kaynaklanan sorunlar yaşandığını hatırlatan Kılıç, “Kısa bir süre sonra bu sorunları da aşacağız. Yeni binamıza taşındıktan sonra mekân sorunumuz kalmayacak ve orada daha sık etkinlikler düzenleyebileceğiz” dedi.

Paneli, Av. Özkan Sencer Karadöl yönetti.

İstanbul Barosu Spor ve Spor Hukuku Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Ali Kemal Atçeken, konuyu spor yargılaması olarak değerlendirerek konuşmak istediğini söyledi. Atçeken, konuşmasında, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun hukuki yapısı, oluşumu, kurumun işleyişi, çalışması ve disiplin yargılamasının nasıl yapıldığına ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.

İstanbul Barosu Spor ve Spor Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Engin Kart, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu hakkında bilgi verdi. Kurul üyeliği yaptığını belirten Kart, kurulun oluşumu, işleyişi ve çalışması hakkında teorik ve pratik bilgi paylaşımında bulundu. 2011 yılında kaldırılan Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun 2015 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde yeniden kurulduğunu hatırlatan Kart, kurulma sebebini şöyle anlattı: “Futbol ailesindeki parasal ihtilafların adli yargıda bir türlü çözümlenememesi, çözüme ulaşmasının çok uzun sürmesi, çözüme ulaşmaya giderken profesyonel futboldan amatöre düşen kulüplerin ve futbolcuların alacaklarını tahsil edememesi gibi durumlara çözüm üretmeyi amaçlamasıdır”.

İstanbul Barosu Spor ve Spor Hukuku Komisyonu Genel Sekreteri Av. Savaş Ocaktan da, Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na ilişkin bilgi paylaşımında bulundu. Ocaktan, AFDK’nın PFDK’ya göre çok daha geniş bir alanda hizmet verdiğini, çok daha fazla kişi için karar verdiğini, bu nedenle görevini il temsilcilikleri vasıtasıyla yaptığını, belli biri limite kadar olan cezaları il temsilciliklerinin verdiğini, limiti aşan cezalara ise AFDK’nın baktığını anlattı.