• Son Güncelleme : 17.10.2017 09:53
  • Haber Giriş : 18.10.2017 18:52
  • Etkinlik : 18.10.2017

Pencap Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri İstanbul Barosu’nu Ziyaret Ettiler

Pencap Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri Abdul Samad Khan, Jamil Asghar Bhatti ve Tahir Nasrullah Warraich, Pencap Barosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Muhammed Asif Mahmood ile Pencap Barosu’ndan Ghulam Rasool ve Muhammed Saqib Ismaeel, 18 Ekim 2017 Çarşamba günü saat 12.00’de İstanbul Barosu’nu ziyaret ederek İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Başkanı Av. A. Metin Uracin ve Dış İlişkiler Koordinatörü Ece Basmacı Karalar ile görüştüler.

Dış İlişkiler Merkezi Başkanı Av. Uracin, heyete, Türkiye’de hukuk eğitimi, avukatlık stajı, yargı sistemi ve İstanbul Barosu’nun yapısı ile ilgili bilgiler aktardı.

Toplantının ardından heyet, İstanbul Barosu’na anı plaketleri takdim etti.

Pakistan'da Pencap, Sind, Kuzeybatı Sınır Eyaleti ve Belucistan olmak üzere 4 eyalet var. Pakistan’ın en büyük eyaleti Pencap’ta, Pencap Barosu’na kayıtlı 100.000 avukat bulunuyor. 190 milyonun üzerinde nüfusa sahip Pakistan’da her eyalette bir baro mevcut. Avukatlık mesleğine kabul için dört yıllık hukuk eğitiminin ardından 6 aylık avukatlık stajı yapılması zorunlu. Mesleğe kabul ve baroya kayıt için staj süresi bitiminde yapılan avukatlık sınavını geçmek gerekiyor.