• Son Güncelleme : 16.10.2017 13:44
  • Haber Giriş : 18.10.2017 11:05
  • Etkinlik : 13.10.2017

Norveçli Heyet Baromuzu Ziyaret Etti

Norveç  Yabancılar Genel Müdürlüğü’nden  (Norwegian Directorate of Immigration) Marit Stålesen ve Norveç Menşei Ülke Bilgi Merkezi’nden (Landinfo) Kai E. Kverme, 13 Ekim 2017 Cuma günü saat 14.00’te İstanbul Barosu’nu ziyaret ederek İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. Bedia Ayşegül Tansen ve İstanbul Barosu Adli Yardım Bürosu Sorumlusu Av. Aylin Moralıoğlu ile görüştüler.

Toplantıda OHAL sonrası uygulamalar, KHK’lar ile avukata ve adalete erişime getirilen sınırlamalar, savunma hakkı ihlalleri, uzun tutukluluk süreleri, temel hak ve özgürlükler noktasında yaşanan sıkıntılar, müftülere resmi nikah kıyma yetkisi verilmesini öngören yasa değişikliği konuları ele alındı.

İstanbul Barosu Dış İlişkiler Koordinatörü Ece Basmacı Karalar da toplantıda hazır bulundu.