• Son Güncelleme : 07.10.2017 10:39
  • Haber Giriş : 10.10.2017 15:38
  • Etkinlik : 04.10.2017

Almanya Hessen Federal ve Avrupa İşleri Bakanı Baromuzu Ziyaret Etti

Hessen Eyaleti Federal ve Avrupa İşleri Bakanı, Federal Devlet Hessen Eyaleti Temsilcisi Lucia Puttrich başkanlığında bir heyet, 4 Ekim Çarşamba günü saat 15.00’te İstanbul Barosu’nu ziyaret ederek, İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Başkanı Av. A. Metin Uracin, İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Hale Akgün ve İstanbul Barosu Adli Yardım Bürosu Sorumlusu Av. Aylin Moralıoğlu ile görüştü.

Müftülere resmi nikah yetkisi verilmesini öngören yasa değişikliği ile ilgili bilgi almak üzere İstanbul Barosu’nu ziyaret eden heyete bilgi veren, Uracin, Akgün ve Moralıoğlu, müftülere nikah yetkisi verilmesinin, 4 Ekim 1926 tarihinde yürürlüğe giren Türk Medeni Kanunu’ndan ve laik hukuk kurallarından vazgeçmek anlamına geldiğini belirttiler, Anayasa’nın 174. Maddesi ile korunan devrim yasalarının içinde yer alan “evlenme akdinin evlendirme memuru önünde yapılacağına dair medeni nikah esası” ihlal edilerek anayasal suç işlendiğinin altını çizdiler. Toplantıda İstanbul Barosu Dış İlişkiler Koordinatörü Ece Basmacı Karalar hazır bulundu.