• Son Güncelleme : 26.09.2017 13:54
  • Haber Giriş : 29.09.2017 12:37
  • Etkinlik : 29.09.2017

Bilimsel, Laik Eğitim İçin: Veli El Kitabı

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezinin de destek verdiği Laik ve Bilimsel Eğitim Platformunca yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle “Veli El Kitabı” yayınlandı.

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezinin katkılarıyla yayınlanan broşürde eğitimin önemi vurgulanıyor. Laik ve bilimsel eğitimden sapmaların tartışıldığı, her gün yeni örneklerinin yaşandığı günümüzde, velilerin sorumluluğu da hatırlatılan broşürde şöyle deniliyor: “Bilimsel ve laik eğitim için bütün okulları tek tek savunmak, laik ve bilimsel eğitimi kurmak biz velilerin çocuklarımıza ve topluma karşı görevidir. Laik ve bilimsel eğitim için yapabileceğimiz pek çok şey var.”

Yayınlanan ve eğitim ve öğretim yılının başladığı günlerde dağıtımı yapılan broşürde velilere yapılan önerilerin bazıları şöyle:

• Okul Aile Birliklerine girerek okulumuzu denetleyelim. Söz söyleme ve karar alma haklarımıza sahip çıkalım!
  • Sorunları yaşayanlarla yan yana gelip, birlikte mücadele edelim!
  • Seçmeli derslerle ilgili hiçbir dayatmayı kabul etmeyelim!
  • Cemaatlere, tarikatlara karşı dikkatli olalım! Cemaatlerin ve tarikatların okullarda etkinlikler yapmasına, dini istismar etmesine izin vermeyelim. Etkinliklerin içeriğini inceleyelim, çocuklarımızı bu etkinliklere izinsiz göndermeyelim!
  • Müfredat değiştikçe kitapları kontrol edelim! Çocukları müfredatın zararlı etkilerinden korumak için çabalayan öğretmenlerle tanışalım, iletişim içinde olalım. Okul içinde ve dışında bu tür öğretmenleri yalnız bırakmayalım!
  • Belirli gün ve haftalarda yapılacak etkinliklerin içeriğini öğrenelim!
  • Çocuklarımızın okuldaki haklarının neler olduğunu öğrenelim!
  • Çocuklarımızın başarılı olabilmesi için nelere ihtiyaç bulunduğunu öğrenelim!
  • Okul yönetimine dilekçe vererek çocukların okulda veliden izinsiz etkinliklere gönderilmesini engelleyelim!

Kitap için tıklayınız.