• Son Güncelleme : 26.09.2017 10:39
  • Haber Giriş : 26.09.2017 13:54
  • Etkinlik : 14.09.2017

Eğitim Laik, Bilimsel ve Eşitlikçi Olur

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezinin de desteklediği Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu (LABEP), yeni eğitim ve öğretim yılında müfredattaki eğitim programlarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Bu açıklamaya göre:

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılına eğitimle ilgili sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, veliler ve sade yurttaşlar olarak düş kırıklıkları, kaygı ve isyan duyguları ile girdik.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın şeriatçı anlayışa dayalı bir yeni nesil projesi ile uyum içindeki ‘yeni’ müfredat (ders) programlarını reddediyoruz.

• Bilim yerine inancın konulmaya çalışılmasına;laik Cumhuriyet rejiminin ruhuna ters düşen biat kültürünün yaygınlaştırılmasına;
  • Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkilerinin dinci vakıf, tarikat ve cemaatlere devredilmesine ‘Hayır!’ diyoruz.

Demokrasinin güvencelerinden biri olan ve anayasal koruma altında bulunan Öğretim Birliği Yasası’nın yok edilmesini, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği açısından çok tehlikeli buluyoruz.

Başarılı okullarımızın ‘Proje Okul’ adı altında, başarıları gölgeli imam hatip okullarına dönüştürülmelerini istemiyoruz.

4+4+4 kesintili sistemin yanlışlığını, çöküşünü ve verdiği hasarı gördüğümüz için, ivedi olarak 12 yıllık zorunlu kesintisiz eğitime geçilmesini talep ediyoruz.

Anadolu Öğretmen Liselerinin kapatılmalarını ve öğretmenlerimize yaşatılan inanılmaz değerbilmezliği yanlış olduğunu niteliyoruz.

Dini ağırlıklı seçmeli derslerin bütün okullarda ve sınıflarda okutulmasına, ayrıca Kuran kurslarındaki eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınmasına razı olmuyoruz.

Ders kitaplarının Atatürk, bilimsel gerçekler ve evrensel değerlerle donatılmasını istiyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın içine düştüğü ve ülkemizi de soktuğu bu çıkmaz sokak’tan bir an önce çıkmasını diliyor, bunun için de eğitim sorunlarını çözme işinin gerçek eğitimcilere bırakılmasını talep ediyoruz

EĞİTİM BİR TOPLUMUN GELECEĞİDİR.

Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu (LABEP)

Yürütme Kurulu Üyesi

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi