• Son Güncelleme : 02.10.2017 09:30
  • Haber Giriş : 23.09.2017 23:41
  • Etkinlik : 23.09.2017

Savunmaya Saldırı Baro Başkanı Düzeyine Vardırıldı

Şanlıurfa Baro Başkanı Ahmet Tüysüz, bizzat müdafi görevini ifa etmek üzere bulunduğu Viranşehir'de polisin fiili saldırısına uğramış ve tartışma sonrasında kelepçelenmiştir.

Bu saldırı, polis tarafından Baro Başkanı olduğu bilinen bir kişiye karşı yapılabilmiştir. Polisin bu saldırısı fikri anlamda içinde bulundukları atmosferi göstermektedir. Kolluk güçlerinin güçlerini kanıtlama anlamında takındıkları bu tavır, genel olarak mesleki anlamda edindikleri eğitimin açığa vurulmuş sonucudur. Bu tavır, avukatın itibarsızlaştırılmasına yöneliktir.

Viranşehir örneğinde yaşananların giderek bir yaygın algıya dönüşmesine, kolluğun gücü yetmeyecektir. Bunun bilinmesi gerekir.

Bizim açımızdan önemli olan ise böyle bir tablo karşısında yargının takınacağı tavırdır. Bu muameleye maruz kalan bir yargıç veya savcı olsa, yargı kurumlarının nasıl bir tavır takınacağını bilen avukatlar olarak, şimdi hangi sonuçların doğacağını "özel bir merakla" izleyeceğiz. Bu soruşturmada verilecek karar, bizim de nerede duracağımızı belirleyecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI.