• Son Güncelleme : 19.09.2017 12:06
  • Haber Giriş : 14.09.2017 16:03
  • Etkinlik : 20.09.2017

Avrupa Barolar Federasyonu (FBE) Uluslararası Yarışma Duyurusu

Avrupa Barolar Federasyonu (FBE), 6-7 Ekim 2017 tarihlerinde Madrid Barosu ev sahipliğinde Uluslararası Hukuk Yarışması düzenlemektedir.

Birincisi 2016 yılında Varşova Barosu’nun ev sahipliğinde yapılmış olan Uluslararası Hukuk Yarışması’nda, İstanbul Barosu şampiyon olmuştu. İstanbul Barosu’nun ikinci ekibi de üçüncülüğü İspanya’nın Bilbao ekibi ile paylaşarak dereceye girmişti.

40 yaşın altındaki genç avukatların katılımına açık olan bu yılki uluslararası hukuk yarışmasında, genç avukatlar sözel sunum becerilerini uluslararası avukat camiası önünde sergileme, Hukuk İngilizcelerini ve İngilizce sunum becerilerini geliştirme ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen avukatlar ile tanışma imkanı bulacaklar.

Avrupa Barolar Federasyonu Hukuk Eğitimi Komisyonu tarafından düzenlenen ve bu defa avukatların takımlar halinde değil bireysel olarak yarışacakları yarışmanın bu yılki konusu “Avrupa’da İnsan Hakları İhlali Davaları”. Katılımcılardan, güncel bir insan hakları ihlali davasını, İngilizce olarak, jüri ve katılımcılar önünde sunması bekleniyor.

Yarışmanın kazanına, FBE Başkanlık Ödülü,  9-11 Kasım 2017 tarihlerinde Londra’da gerçekleştirilecek olan FBE Kongresi’nde takdim edilecektir.

Yarışmaya katılmak isteyen adayların, İngilizce özgeçmişleri ile İngilizce niyet mektuplarını (letter of intent) 20 Eylül 2017 Çarşamba günü mesai bitimine kadar information@istanbulbarosu.org.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

Özgeçmişler üzerinden yapılacak ön elemenin ardından mülakata katılmaya hak kazanan adaylara mülakat yer tarih ve saati e-mail yoluyla 22 Eylül Cuma günü bildirilecektir. İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi tarafından yürütülecek olan mülakatların sonuçları, 26 Eylül 2017 Salı günü mülakata katılan adaylara e-mail yoluyla gönderilecektir.

Detaylı bilgi için:

Av. A. Metin Uracin, Dış İlişkiler Merkezi Başkanı- metinuracin@gmail.com

Ece Basmacı Karalar, Dış İlişkiler Merkezi Koordinatörü-  information@istanbulbarosu.org.tr