• Son Güncelleme : 09.09.2017 01:14
  • Haber Giriş : 09.09.2017 00:58
  • Etkinlik : 07.09.2017

Ayşegül Terzi Davasında Karar: 3 Yıl 10 Ay Hapis

İstanbul'da belediye otobüsünde şort giydiği gerekçesiyle Hemşire Ayşegül Terzi'ye tekme atan Abdullah Çakıroğlu, 3 yıl 10 ay hapis cezasına mahkûm edildi. Sanığa indirim uygulamayan mahkeme, cezayı da ertelemedi. Çakıroğlu, karar onanırsa 15 ay hapis yatacak.

İstanbul Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında Çakıroğlu son savunmasını yaptı.

Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Kurulu tarafından önceki gün hazırlanan rapor da mahkemeye ulaştı. Raporda, saldırının Ayşegül Terzi'de yumuşak doku travması ve akut stres bozukluğuna neden olduğu ancak Terzi'nin yaşamını tehlikeye sokan bir durum olmadığı ifade edildi.

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezinin müdahil olarak katıldığı duruşmada konuşan Merkez Başkanı Av. Hale Akgün, Terzi'ye yapılanın bütün kadınların kadın haklarına karşı işlenmiş bir suç olduğunu belirtti.

Avukat Birsen Baş Topaloğlu da sanığın önceki davalarda söylediği sözlere dikkat çekerek dava sırasında benzer saldırıların yaşandığını anımsattı. Mahkemenin vereceği kararın caydırıcılığı sağlaması açısından önemli olduğunu vurgulayan Topaloğlu, aksi takdirde bu gibi olayların yaşanmaya devam edeceğini söyledi.

Mahkeme ise sanık Çakıroğlu'nu "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından 3 yıl 10 ay hapis cezasına mahkûm etti.

Duruşma sonrası açıklama yapan İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av.Hale Akgün, mahkemenin takdiri indirim uygulamamasının olumlu olduğunu belirterek, "İsnat edilen suçların biri dışında hepsinden ceza verilmiştir. Ceza verilmeyen suç 'halkı kin ve düşmanlığa sevk' maddesidir" diye konuştu. Davayı İzmir Barosu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de izledi.