• Son Güncelleme : 11.08.2017 16:36
  • Haber Giriş : 18.08.2017 15:30
  • Etkinlik : 24.07.2017

Basın Özgürlüğü Bir Ülkenin Olmazsa Olmazıdır

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç, Cumhuriyet Gazetesi davasının ilk duruşması devam ederken 24 Temmuz 2017 Pazartesi günü Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde dava ile ilgili Halk Tv’ye değerlendirmelerde bulundu.

Yayın politikası değişikliğinin bir suç konusu olamayacağını, bunun konuşulması ve tartışılmasının bile abesle iştigal olduğunu belirten Kılıç, yayın politikasının eleştirilebileceğini, ancak bunun denetiminin okuyucuya ait olduğunu ve ceza yargılamasının konusu olamayacağını söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi davasında üç meslektaşımızın yargılandığını, baro olarak bu süreci yakından izlediklerini ve öncelikle işi bu yönüyle ele aldıklarını hatırlatan Hasan Kılıç özetle şöyle dedi: “Olaya bir de genel kriterler açısından bakmak lazım. Türkiye sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Bir takım mücadeleler veriliyor, ancak mücadeleyi bu tür davalarla sulandıracak noktalara getirmemek lazım. İkincisi bu bir basın davası. Bu tür davalar nedeniyle Türkiye yurt dışında kötü bir görüntüyle karşı karşıya. Basın demokrasilerde dördüncü güç olarak tanımlanır. Halkın haber alma ve ifade özgürlüğünün aracıdır basın. Güçlü bir denetim organıdır. Basının bu niteliğini değiştirmek hoş görülemez. Basın özgürlüğü demokratik bir ülkenin, hukuk devletinin olmazsa olmazıdır”.