• Son Güncelleme : 11.08.2017 16:36
  • Haber Giriş : 09.08.2017 09:06
  • Etkinlik : 05.08.2017

Adana ve Bursa Bölge Adliye Mahkemeleri Faaliyete Geçiyor

Hakimler ve Savcılar Genel Kurulu'nun 3/8/2017 gün ve 703 nolu kararı ile Adana ve Bursa Bölge Adliye Mahkemeleri'nin 5/9/2017 faaliyete geçmesine karar verilmiştir. Faaliyete geçirilen  Adana ve Bursa Bölge Adliye Mahkemeleri'nin Yargı çevresi ise şu şekilde belirlenmiştir.

a) Adana Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresinin; Adana, Hatay, Mersin, Osmaniye ve Niğde (Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresinden Adana, Hatay ve Osmaniye'nin;  Antalya  Bölge Adliye  Mahkemesi  yargı çevresinden Mersin;  Ankara  Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresinden ise Niğde'nin çıkartılarak Adana Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresine dahil edilmesi),

b)  Bursa  Bölge Adliye  Mahkemesi  yargı çevresinin; Bursa,  Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Kütahya ve Yalova  (İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresinden Bursa, Bilecik ve Yalova; İzmir Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresinden ise Balıkesir, Çanakkale ve Kütahya'nın çıkartılarak Bursa Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresine dahil edilmesi),

İllerinin  mülki  sınırlarını  kapsayacak şekilde yeniden  belirlenmesine,  diğer  bölge adliye mahkemelerinin yargı çevrelerinin değiştirilmeyerek aynen devam ettirilmesine,

Karar için tıklayınız.