• Son Güncelleme : 23.08.2017 09:03
  • Haber Giriş : 18.08.2017 15:31
  • Etkinlik : 24.07.2017

Adalet Duygusunu Yok Etmemek Gerekir

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç, Cumhuriyet Gazetesi davasının duruşması devam ederken 28 Temmuz 2017 Pazartesi günü Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde dava ile ilgili Halk Tv’ye değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında, demokratik ülkelerdeki basının önemi, basın özgürlüğü ve halkın haber alma özgürlüğünün vazgeçilmezliği üzerinde duran Kılıç, “ Bir basın organının yayın politikasına ilişkin okuyucu değerlendirme yapar. Yayın politikası değişikliği üzerinden bir tartışma yürütülmesi öncelikle okurların değerlendireceği bir durumdur. Demokrasi diyorsak, özgür basının varlığı gerekir. Bu hukuk devletinin olmazsa olmazıdır. Ülkemizin gelişimi için ciddi önem taşımaktadır.”.

Mahkeme, savunmaların tamamlanmasından sonra verdiği ara kararla tutuklu 11 sanıktan 7’sini tahliye etti.