• Son Güncelleme : 03.07.2017 13:29
  • Haber Giriş : 06.07.2017 20:29
  • Etkinlik : 06.07.2017

Avukatlar Metristeki Tutuklularla 24 Saat Görüşme Yapabilecek

Adalet Bakanlığı Metris 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, avukatlar müvekkilleriyle 24 saat görüşme yapabilecek.

Söz konusu müdürlüğün 5.7.2017 tarih ve 1003 sayılı yazısı şöyle:

İstanbul Barosu Başkanlığına,

Metris 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza infaz Kurumumuz, Bakanlık emirleri gereğince, İstanbul ili Avrupa yakasında tutuklananların veya hükmün infazı İçin suç türüne bakılmaksızın ilk getirileceği Kurum olarak belirlenmiş ve hafta içi her gün 16.30 ile 20.30 arasında 30-50 Tutuklu/Hükümlü 'girişi yapılmakta olup, aynı saatler arasında 10-20 Tutuklu/Hükümlünün tahliye işlemleri İle Adliye/Hastaneye sevk edilen Tutuklu/Hükümlülerin tekrar Kuruma giriş işlemleri yapılmaktadır.

Bu nedenle; Ceza infaz Kurumumuza tutuklularla görüşme yapmak üzere gelen baronuz avukatlarının mevzuat gereğince 24 saat görüşme yapabilme imkânlarının bulunmasının da dikkate alınarak yukarıda belirtilen 16.30 ile 20.30 saatleri arasındaki yoğun iş sirkülâsyonu nedeniyle çok acil görüşme durumları haricinde müvekkilleriyle görüşme taleplerinin belirtilen saatler dışında yapmaları hususunda; gereğini bilgilerinize arz ederim.

Mehmet Olcar

Kurum Müdürü-36540