• Son Güncelleme : 28.06.2017 13:43
  • Haber Giriş : 03.07.2017 13:29
  • Etkinlik : 20.06.2017

TBB Sosyal Yardım Ve Dayanışma Fonu Yönergesinde Değişiklik

TBB Yönetim Kurulunun 9-10 Haziran 2017 tarihli toplantısında alınan karara ilişkin 20 Haziran 2017 tarih ve 2017/42 sayılı TBB Duyurusu şöyle:

Türkiye Barolar Birliği Sosyal Yardım ve Dayanışma Fonu Aktüeryal Dengeleri ve sürdürülebilirliği göz önünde bulundurularak Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu’nun 9-10 Haziran 2017 günlü toplantısında almış olduğu karar gereği 1 nolu Tedavi Yardımları Yönergesi ve 3 nolu Bakmakla Yükümlü Olunan Kişiler Tedavi Yardımları ve Dayanışma Aidatı Toplama Uygulama Esasları Yönergelerinde değişiklik yapılmış olup, 01.07.2017 tarihinden itibaren meslektaşlarımızın ve sisteme kayıt ettirdikleri eş-çocuklarının yurtiçi anlaşmasız sağlık kuruluşlarında alacakları tedavi hizmetleri için Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) hükümleri ve fark ücretleri oranında Tedavi Yardımı yapılabilecektir.

Eş - Çocuk Üyelik Aidatı 01.07.2017 tarihinden itibaren kişi başı 500 TL olarak belirlenmiştir.

Ayrıca 2 nolu Geçici İş Göremezlik, Sürekli îş Göremezlik, Olağanüstü, Acil Destek ve Ölüme Bağlı Yardım Esasları yönergesinde yapılan değişiklik ile tutuklu avukatlara Olağan Dışı Haller Nedeniyle Geçici İş Göremezlik Yardımı ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle Olağan Dışı Haller Nedeniyle Geçici İş Göremezlik Yardımları yapılması uygulaması sonlandırılmıştır.

Sosyal Yardım ve Dayanışma Fonu’nun güncel mevzuatına https://www.tbbsydf.org.tr/ internet sitemizden ulaşılabilmektedir”.