• Son Güncelleme : 28.06.2017 15:16
  • Haber Giriş : 29.06.2017 16:37
  • Etkinlik : 29.06.2017

Meslek Kurallarının 27. Maddesi ile İlgili Danıştay Kararı

Türkiye Barolar Birliği Meslek Kurallarının 27. Maddesinin ikinci fıkrasının birinci cümlesi hakkında Danıştay’ın verdiği karara ilişkin TBB Duyurusu şöyle:

İlgi duyurumuzda Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 31.03.2014 tarih 2011/76 E., 2014/1397 K. sayılı kararı ile Türkiye Barolar Birliği Meslek Kuralları’nın 27 nci maddesinin ikinci fıkrasının birinci cümlesindeki “Bir avukat başka bir avukata karşı asıl ya da vekil sıfatıyla takip edeceği davayı kendi barosuna bir yazı ile bildirir. ” kuralında “hukuka uyarlık” bulunmadığı yolunda karar verildiği bildirilerek; sözü edilen kuralın uygulamasında Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun kararı ile ortaya çıkan hukuki durumu dikkate almalarının uygun olacağı Barolarımızın değerlendirmelerine sunulmuştu.

Aynı konu ile ilgili olarak Danıştay 8. Dairesi 22.03.2017 tarih 2016/12836, 2017/ 1911 K. sayılı kararı ile Türkiye Barolar Birliği Meslek Kuralları’nın 27 nci maddesinin ikinci fıkrasının birinci cümlesindeki "Bir avukat başka bir avukata karşı asıl ya da vekil sıfatıyla takip edeceği davayı kendi barosuna bir yazı ile bildirir. ” kuralı hakkında iptal kararı vermiştir”.