• Son Güncelleme : 19.06.2017 12:08
  • Haber Giriş : 23.06.2017 11:36
  • Etkinlik : 19.06.2017

Cezaevindeki Tutuklu ve Hükümlü Çocukların Resim Sergisi Açıldı

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve UNESCO Resmi Partneri IAA/UPSD, 15 Nisan Dünya Sanat Günü kapsamında İstanbul'daki çocuk ceza infaz kurumlarında atölye çalışmaları gerçekleştirdi.

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Başkanı Ressam Bedri Baykam, yönetim kurulu üyeleri ve gönüllülerden oluşan ekip önce Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki çocuklarla buluştu. Yaklaşık 100 çocuğun katıldığı etkinlikte çocuklar, hem sanatçı bakış açısını tanıma fırsatı yakaladı, hem de yeteneklerini keşfetme ve yönlendirme heyecanını tattı.

Etkinliğin ikinci ayağı ise Ümraniye'de İstanbul Çocuk Eğitim Evinde gerçekleşti. UPSD sanatçılarının bulunduğu ekip 80 çocukla bir araya geldi ve etkinliğin sonunda yine değişik teknikler ve hayaller barındıran etkileyici eserler ortaya çıktı.

Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve İstanbul Çocuk Eğitim Evinde yapılan atölye çalışmaları sonucu çocukların yaptıkları resimler 19 Haziran 2017 Pazartesi günü saat 18.00’da Maçka Demokrasi Parkı Sanatçı İşliklerinde sergilendi. “Bizim Dünyamız” adlı sergi 10 Temmuz 2017 Pazartesi gününe kadar açık kalacak.

Serginin açılışında konuşan UPSD Başkanı Ressam Bedri Baykam, şunları söyledi:

“UPSD ve İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak Dünya Sanat Günü etkinliğinin sonucu olan çok ilginç bir serginin açılışını gerçekleştirdik. Sergi, Maltepe Çocuk Cezaevi ve Ümraniye Çocuk Eğitim Merkezi'nde çocuklarla beraber yaptığımız stüdyo çalışmasında ürettikleri resimlerden oluşuyor. Çok güzel bir sergi oldu. İstanbul Barosu Başkanı Sayın Av. Mehmet Durakoğlu ve Çocuk Hakları Merkezi yetkilileri, projeye destek veren birçok avukat ve sanatçının açılışa katılmasından mutlu olduk. Keşke resimlerin sahipleri de aramızda olsaydı! Belki gelecek sefer bunu da başarırız. Ama şimdilik açılışta çektiğimiz videoyu Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Ümraniye’de İstanbul Çocuk Eğitim Merkezi'ne göndererek, sinema salonlarında gösterip hepsine sürpriz yapacağız".