• Son Güncelleme : 09.06.2017 10:10
  • Etkinlik : 22.05.2017

Kalite Koordinasyon Kurulu Çalışmalarına Devam Ediyor

Kalite Koordinasyon Kurulu’nun Başkanı Ziyareti

İstanbul Barosu Kalite Koordinasyon Kurulu 22.05.2017 tarihinde İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet DURAKOĞLU’nu ziyaret ettiler.

Ziyarete Kalite Koordinasyon Kurulu Başkanı Av. Melek AYDEMİR YALÇIN, Kalite Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcıları Av. S.Nilgün ÜNSAL ve Av. İbrahim ÖZTÜRK, Kalite Koordinasyon Kurulu Sekreterleri Av. Ece BALİ ve Av. Oktay AKMANER, İstanbul Barosu Kalite Koordinasyon Kurulu Üyeleri Av. Meral ÖZKAYA, Av. M.Mehmet AYDIN, Av. A.Engin SOĞUKSU, Av. Humral TAN ve İstanbul Barosu Kalite Danışmanı Mine Nazife MEMİŞLER katılmıştır.

Ziyaret sırasında Baronun almış olduğu ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesini sundular.

İstanbul Barosu ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Ara Denetiminden Geçti

DQS firması tarafından ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Ara Denetimi 26.05.2017 tarihinde yapıldı.

İstanbul Barosu 2006 yılında “ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi” ile sertifikalanmıştı.

Denetlemede DQS firmasından gelen denetçi Süleyman AYGÜN ile İstanbul Barosu adına İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı ve Kalite Koordinasyon Kurulu’ndan sorumlu Koordinatör Av. Necmi ŞİMŞEK, İstanbul Barosu Kalite Danışmanı Mine Nazife MEMİŞLER,  Kalite Koordinasyon Kurulu Başkanı Av. Melek AYDEMİR YALÇIN, Başkan Yardımcısı Av. İbrahim ÖZTÜRK, Kurul Sekreteri Av. Ece BALİ ile Kurul Üyesi Av. Meral ÖZKAYA ve Baro Müdür Yardımcısı Filiz ŞENAVCI da hazır bulundu.

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu, Kalite Koordinasyon Kurulu, Adli Yardım,  CMK Servisi, Bilgi İşlem, İdari İşler ve Satın Alma Birimleri denetlenerek, Baronun işleyişi hakkında bilgi alınıp, Baronun süreçleri, Kalite El Kitabı, Hedefleri, Baro Personel Anketi ve Analizleri incelenerek Kalite Yönetim Sisteminin prosedürlere uygunluğunun dış tetkiki yapıldı.

Denetleme sonucunda İstanbul Barosu Kalite Yönetim Sisteminin belirtilen standardın şartlarına uygun olduğu kanıtlanarak “ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi” sertifikasına devam kararı verildi.

ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemleri Gereği İstanbul Barosu 2017 İçtetkikleri Yapıldı

İç tetkiklere Kalite Koordinasyon Kurulu Başkanı Av. Melek AYDEMİR YALÇIN, Kalite Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcıları Av. S.Nilgün ÜNSAL ve Av. İbrahim ÖZTÜRK, Kalite Koordinasyon Kurulu Sekreterleri Av. Ece BALİ ve Av. Oktay AKMANER, İstanbul Barosu Kalite Koordinasyon Kurulu Üyeleri Av. Meral ÖZKAYA, Av. Neşe TÜKENMEZ YOLDAŞ ve İstanbul Barosu Kalite Danışmanı Mine Nazife MEMİŞLER katılmıştır.

2017  Yılı Mart – Nisan - Mayıs aylarında yapılan iç tetkikler;

İstanbul Adliyesi Çağlayan Yerleşkesi’nde; Evrak kayıt, Sigorta, Şikayet Servisi, Disiplin, CMK, Avukat Hakları Merkezi, Merkez - Komisyon ve Kurullar Sekretaryası, Kütüphane ( yeni açıldı ) birimleri iç tetkikten geçirildi.

Beyoğlu yerleşkesinde; Evrak kayıt, İdari İşler, Satın Alma, Bilgi İşlem, Adli Yardım, SEM, Arşiv ve CMK iç tetkikleri yapıldı.

Bakırköy Yerleşkesi’nde; Evrak Kayıt , CMK, Adli yardım iç tetkikleri yapıldı.

Büyükçekmece Adli Yardım Bürosunun iç tetkiki yapıldı.

İstanbul Barosu 2017 Yılı Yönetimin Gözden Geçirme Toplantısı Yapıldı

Kalite Koordinasyon Kurulu ile birlikte İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Yönetimin Gözden Geçirme Toplantısı yapıldı. 16.05.2017 tarihinde yapılan toplantıya; İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Kalite Koordinasyon Kurulu Koordinatörü Av. Necmi ŞİMŞEK, Kalite Koordinasyon Kurulu Başkanı Av. Melek AYDEMİR YALÇIN, Kalite Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcıları Av. S.Nilgün ÜNSAL ve Av. İbrahim ÖZTÜRK, Kalite Koordinasyon Kurulu Sekreterleri Av. Ece BALİ ve Av. Oktay AKMANER, İstanbul Barosu Kalite Koordinasyon Kurulu Üyesi Av. Meral ÖZKAYA ve İstanbul Barosu Kalite Danışmanı Mine Nazife MEMİŞLER katılmışlardır.

Toplantıda bir yıl önceki Yönetimin Gözden Geçirme toplantı tutanağı okundu. İstanbul Barosu Yönetiminin 2017 yılı hedefleri ve İstanbul Barosu birimlerinin hedefleri, personel anketleri, personel önerileri, yeni yapılacak olan baro binasının özellikleri, iç tetkik raporları ve sonuçları görüşüldü.