• Son Güncelleme : 06.06.2017 19:11
  • Haber Giriş : 29.05.2017 17:19
  • Etkinlik : 26.05.2017

Hukuku Arama Mücadelesine Devam Edeceğiz

Sözcü Gazetesi İnternet Sitesinin Sorumlu Müdürü Mediha Olgun ve Muhabir Gökmen Ulu’nun tutuklanması tepkiyle karşılandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca, Sözcü Gazetesinin İnternet Sitesinin Sorumlu Müdürü Mediha Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Yücekaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında ’’FETÖ’ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’’, ’’Cumhurbaşkanına suikast ve fiilî saldırı’’ ve ’’Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan’’ suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

Mahkeme, Mediha Olgun ve Gökmen Ulu’nun tutuklanmasına, Yonca Yücekaleli’nin serbest bırakılmasına karar verdi.

Karar günü İstanbul Adalet Sarayı önünde, İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve avukatlar, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Özbek, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Filiz Saraç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası temsilcileri ile CHP Milletvekilleri, Sözcü Gazetesi'nin bazı yazarları, çalışanları ve gazete okurları bir araya gelerek "Özgür basın susturulamaz" sloganları attı. "Sözcü susarsa Türkiye susar" pankartı da açan grup adına gazetenin avukatlarından Celal Ülgen açıklama yaptı.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu da şunları söyledi: “Bugün sıradan bir olayla karşı karşıya değiliz. Türkiye'de yargının siyasallaşmasından itibaren başlayan süreç, artık hepimiz için başka bir anlam ifade ediyor. Yargı siyasal stratejilerin parçası olmaya dönüşü. Siyaset, yargı eliyle doğrudan doğruya kendi stratejilerini uygulamaya başladı. Aslında bir süredir devam eden bu sürecin bugün de bir parçasındayız. SÖZCÜ Gazetesi, ne olduğu, ne yaptığı, ne yazdığı yazarlarıyla haberleriyle belli olan bir gazetedir. Yıllardır İstanbul Barosu olarak herkesin cemaatle bir biçimiyle işbirliği yaptığı dönemlerde bizim yanımızda hissettiğimiz, o mücadeleyi birlikte yapabildiğimiz nadir basın organlarından bir tanesiydi. Kumpas davaları sırasında tavrını açıkça ortaya koymuş olan bir basın organıydı. Medya üzerinde yapılmaya çalışılan baskılar yargı eliyle biçimlendirilmeye çalışılıyor. Önemli olan nokta budur. Bugün yapılacak olan soruşturma sonucunda ortaya çıkacak karar da aslında değiştirilmeye çalışılan yargının kendisini yargılaması anlamına geliyor. Verilecek karar SÖZCÜ Gazetesi ile ilgili olmayacaktır, yargının kendisiyle ilgili olacaktır. Yargı ne kadar bağımsız olabildiğini, ne kadar tarafsız olabildiğini, eğer öyleyse, öyle bir iddia varsa ortaya koyacaktır. Bunu bilmemiz gerekiyor. Biz SÖZCÜ'nün uğradığı haksızlık karşısında buradayız. Hukuku aramaya devam edeceğiz. Demokratik haklar yeniden elde edilene kadar mücadeleye devam edeceğiz”.