• Son Güncelleme : 04.04.2017 11:21
  • Haber Giriş : 06.04.2017 19:52
  • Etkinlik : 04.04.2017

Ali Tezel Aleyhine Açılan Dava Sonuçlandı

İstanbul Barosu tarafından, Ali Tezel’in  www.alitezel.com web sitesinde "İş Hukuku Alanında Rehberlik Hizmeti Vermek" şeklinde açıkladığı faaliyet şeklinin, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun 35/1. maddesinde yazılı "Kanun işlerinde ve Hukuki meselelerde mütalaa vermek'” şeklinde tavsif edilen yalnız avukatların yapabileceği işler kapsamına dahil olduğu hususunun tespiti ve bu ibarenin kaldırılmasına yönelik İstanbul 25. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2016/166 E. no’lu dosyası ile açılan topluluk davasının 04.04.2017 tarihli duruşmasında, davalının internet sitesinde iş hukuk alanında rehberlik hizmeti vermek şeklinde belirttiği faaliyetinin 1136 sayılı yasanın 35/1 maddesinde belirtilen nedenle yalnızca avukatların yapacağı iş kapsamında olduğunun tespitine ve bu ibarenin kaldırılmasına karar vermiştir.

Mahkeme ayrıca davalının, Avukatlık Kanunu’nun 35/1. maddesinin Anayasaya aykırılığı iddiasını ciddi görmeyerek Anayasa Mahkemesine başvuru yapılmamasına karar vermiştir.