• Son Güncelleme : 06.04.2017 19:54
  • Haber Giriş : 30.03.2017 16:06
  • Etkinlik : 29.03.2017

Anadolu Adalet Sarayındaki Baro Odasına “Av. Ekrem Erdal Üner Dinlenme Odası” Adı Verildi

İstanbul Barosu Yönetim Kurulunca Anadolu Adalet Sarayındaki Baro Odasına 29 Mart 2016 tarihinde yitirdiğimiz Av. Ekrem Erdal Üner’in adı verildi. Buna ilişkin “AV. EKREM ERDAL ÜNER DİNLENME ODASI” plaketi ve Üner’in bir fotoğrafı ölüm yıldönümü olan 29 Mart 2017 Çarşamba günü düzenlenen törenle odanın girişine konuldu.

Törende konuşan İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, aslında Erdal Üner’in baroyla var olduğunu ve baroyla yaşadığını söyledi.

Onun yaşadığı süre içersinde ondan çok şey öğrendiklerini,  onun bıraktıklarıyla kendilerini daha güçlü hissettiklerini belirten Durakoğlu şöyle konuştu: “Onun değerlerini baromuzda yaşatabilmek, bir avukat olarak onun özellikle yetişmesine özen gösterdiği gençleri onun değerleriyle büyütebilmek hepimiz için çok değerli bir anlam ifade etmeli. Onun bize bıraktığı dersi bu odaya her girişimizde yeniden alabilmeliyiz diye düşünüyorum. Onun isminin bu odaya verilmesi sadece bizim açımızdan bir hakşinaslık değil, belki de kimdi bu adam sorusunun sorulmasına imkân verecektir. Onun hakkında anlatılacak çok şey var. Onu anlatacak çok kişi var, gerçekten de birbirimize anlatmalıyız Erdal ağabeyi”.

Törende konuşan Av. Ekrem Erdal Üner’in eşi Av. Emel Üner de İstanbul Barosunun cumhuriyetin temel değerlerini, cumhuriyetin tüm ilkelerini iliklerinde yaşayan bir baro olduğunu belirtti. Üner, baroyu, bu ilkelerin yanı sıra evrensel tüm haklar için,  İnsan hakları için, insanlık var oldukça tüm değerleri hem ulusal, hem de uluslararası platformlarda savunun muhteşem bir insan topluluğu olarak niteledi. Üner, eşine gösterilen vefa duygusu için Baro yönetimine ve meslektaşlarına teşekkür etti.

Av. Ekrem Erdal Üner, 1992-1994 yılları arasında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği, 1995-1996 yılları arasında Saymanlık, 2006 - 2016 yılları arasında da Türkiye Barolar Birliği Delegeliği görevlerinde bulunmuştu.