• Son Güncelleme : 30.03.2017 08:43
  • Haber Giriş : 30.03.2017 16:07
  • Etkinlik : 28.03.2017

Çocuğa Yönelik Şiddet

İstanbul Kültür Üniversitesi Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Türk- İtalyan Dostluk Derneğince düzenlenen ‘Çocuğa Yönelik Şiddet’ konulu Uluslararası Sempozyum 28 Mart 2017 Salı günü Kültür Üniversitesinde yapıldı.

Sempozyuma, 6 farklı ülkeden bilim insanları, hukukçular ile basın mensupları katıldı.

Sempozyumda gerek Türkiye’de gerekse Dünya’da giderek önem kazanan çocuğa şiddet konusu tartışıldı. Yapılan konuşmalarda bu konunun çok boyutlu bir alan olduğu, çocuğa yönelik şiddet konusunun psikolojik, sosyolojik, pedagojik ve hukuksal açılardan ele alınması gerektiği vurgulandı.

Özellikle ülkemizde son yıllarda gündeme gelen çocuğa yönelik şiddetin oranları ile şiddetin önlenmesi için alınması gereken tedbirler ele alındı ve CEHAMER’in 6 yıldır Türkiye’nin çeşitli illerinde yürüttüğü “Okulda Şiddetin Önlenmesi” amaçlı çalışmalar ve sonuçları hakkında bilgi verildi.

Sempozyumda İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı Av. Süreyya Turan da ‘Erken Yaşta Evliliklerin Çocuklar Üzerinde Yaşattığı Fiziksel ve Psikolojik Şiddet’ Konulu sunum yaptı. Turan, sunumunda, yasal düzenlemelerin uygulamasında yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerini anlattı.

Sempozyumda ayrıca, Tunus Kartaca Üniversitesinden Prof. Dr. Amel MAMLOUK, Vania CIRESE-Prof. On. Vincenzo SCOTTI, Link Üniversitesi, Fabio AMENDOLARA (Gazeteci, İTALYA), Av. Fatima MERTAD (Milano ve New York Barosu), Yrd. Doç. Dr. Münevver MERTOĞLU, İKÜ CEHAMER, Bintu MBAYE, Senegal, Av. Neomi LANDAU (İsrail), Av. Liisa KIIANLINNA (Finlandiya), Dr. Nariman ABDELKADER (Mısır) konuyla ilgili bildiriler sundular.